Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι συνήθειες που προκαλούν υπογονιμότητα στους άνδρες

Οι συνήθειες που προκαλούν υπογονιμότητα στους άνδρες

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που επηρεάζουν τη γονιμότητα των ανδρών, τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν.Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να αποκτήσει παιδί και ενώ προσπαθεί αρκετούς μήνες, είναι σύνηθες για τη γυναίκα να αισθάνεται ότι είναι «υπεύθυνη».

Ωστόσο, αξίζει να μάθουμε για ορισμένες συνήθειες που προκαλούν υπογονιμότητα στους άνδρες, ώστε να μπορούν να τις αλλάξουν.

1. Καθιστικός τρόπος ζωής

Η καθιστική ζωή είναι κακή για τους άνδρες και τις γυναίκες, καθώς έχει καταστροφικές συνέπειες για την παραγωγή και την ποιότητα του σπέρματος.Καθισμένος όλη μέρα σε ένα γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή χωρίς να κάνει κανένα είδος αθλητισμού αυξάνει τη θερμοκρασία των όρχεων, η οποία μειώνει την ποσότητα του σπέρματος.

2. Υπερβολική άσκηση

Όπως λένε, «αποφύγετε τα άκρα». Μια άλλη συνήθεια που οδηγεί στην υπογονιμότητα τους άνδρες είναι η υπερβολικά έντονη, παρατεταμένη ή συχνή άσκηση.Οι άνδρες που πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο, σηκώνουν πάρα πολύ βάρος και καταναλώνουν ουσίες για την αύξηση της μυϊκής μάζας έχουν συχνά δυσκολία να τεκνοποήσουν.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η  υπερβολική άσκηση αλλάζει τον μεταβολισμό. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται να δουλεύετε τρεις φορές την εβδομάδα με μέτριο ρυθμό.

3. Άγχος

Οι άντρες που έχουν άγχος έχουν περισσότερα προβλήματα στην επίτευξη των στύσεων και στη διατήρηση μιας πλήρους σεξουαλικής σχέσης. Η πρόωρη εκσπερμάτωση και ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων σχετίζονται επίσης με αυτό το πρόβλημα που έχει γίνει τόσο συνηθισμένο αυτές τις μέρες.Επιπλέον, πρέπει να προσθέσουμε την συναισθηματική και πολιτισμική πίεση που έρχεται μαζί με την αγωνία να μείνουμε έγκυος. Αυτό δημιουργεί επίσης άγχος. Ένα ανήσυχο, νευρικό ζευγάρι θα έχει λιγότερες πιθανότητες να συλλάβει από εκείνον που παίρνει τα πράγματα ήρεμα και απολαμβάνει κάθε στιγμή.

4. Τσιγάρα και αλκοόλ

Δύο από τις συνηθέστερες συνήθειες που οδηγούν στην υπογονιμότητα στους άνδρες παραβλέπονται συχνά. Ο καπνός παίρνει οξυγόνο από το αίμα, γεγονός που μεταφράζεται σε προβλήματα που διατηρούν μια στύση και παράγουν ποιοτικό σπέρμα.Ομοίως, τα αλκοολούχα ποτά έχουν επιβλαβή επίδραση στην υγεία των ανδρών. Αλλάζουν τις μεταβολικές τους διαδικασίες και μειώνουν την παραγωγή σπέρματος.

5. Διατροφή

Μην αφήνετε τη διατροφή σας όταν προσπαθείτε να συλλάβετε παιδί. Η διατροφή διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Όλα εξαρτώνται από αυτό που τρώμε και πόσο από αυτό.Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος τροφίμων που προκαλούν στειρότητα στους άνδρες. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα σάκχαρα, τα λίπη και τα ραφιναρισμένα αλεύρια είναι κακά για την υγεία σας. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αποφύγετε τη σόδα και τον καφέ για να βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματος.

Ομοίως, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το σωματικό βάρος. Η παχυσαρκία σχετίζεται με τη στειρότητα. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες των οποίων το βάρος είναι ασυνήθιστα χαμηλό για την ηλικία και το ύψος τους.Στην τελευταία αυτή περίπτωση,  ορισμένα φάρμακα μπορούν να αλλάξουν τις ορμονικές διεργασίες που απαιτούνται για την παραγωγή ποιοτικού σπέρματος ποιότητας.

About Μαρία Νικολοπούλου