Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο πιο περίεργος πλάτανος στον κόσμο βρίσκεται στην Κορινθία!Δείτε που και επισκεφτείτε τον

Ο πιο περίεργος πλάτανος στον κόσμο βρίσκεται στην Κορινθία!Δείτε που και επισκεφτείτε τον

 Στην Κορινθία στον μεγάλο βάλτο   βρίσκεται αν όχι ο μεγαλύτερος –  σίγουρα ο πιο περίεργος πλάτανος στον κόσμο! Και μάλιστα σε απόσταση πολύ κοντινή από την Αθήνα, γύρω στα 110 χλμ. μόνο! Η πτώση του πριν από  πολλά χρόνια λόφω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανένα, όπως είχε συμβεί με ένα πεύκο στο Κιάτο Κορινθίας . Και τι σύμπτωση….

Ο πλάτανος βρίσκεται πάλι στο Κιάτο και συγκεκριμένα στο χωριό “Βάλτσα” ή “Μεγάλος Βάλτος”, στην κατεύθυνση προς Άνω Διμηνιό. Η καμάρα που δημιουργεί από το ένα μέρος της πλακόστρωτης πλατείας στο άλλο πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ εξίσου καταπληκτικό ήταν όλο το περιβάλλον στην Περιοχή

 

Δείτε βίντεο με τον πλάτανο

 

 

 

Για να φτάσετε παιρνώντας την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών με αφετηρία την πόλη του Κιάτου και περνώντας τις Γέφυρες του Ελισσώνα και του Κυρίλλου ποταμού, φτάνουμε στη διασταύρωση που μας οδηγεί στο Πάσιο, χωριό χτισμένο στο λόφο μετά το 1720.

Νότια του Διμηνιού, που χαρακτηρίζεται από το παραλιακό μικρό όμορφο πευκοδάσος του, ο ανηφορικός δρόμος μας οδηγεί στου Λαλιώτη και αμέσως μετά 4 χιλιόμετρα προς τη νότια πλευρά στο Μεγάλο Βάλτο ή «Βάλτσα», χτισμένο στα 540 μ. Η περιοχή είναι κατάφυτη από τεράστια πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Στην έξοδο του χωριού υπάρχει διασταύρωση που οδηγεί στο Πάσιο και το Σούλι. Εξίσου θελκτικά αντικρίζει κανείς το Μικρό Βάλτο, δυτικά του Μεγ. Βάλτου χωριό κτισμένο ανάμεσα σ’ αμπελώνες και οπωροφόρα δένδρα και θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

 

Tο Σιε είναι μια περιοχή στην άκρη του χωριού, κατάφυτη από τεράστια πλατάνια, τρεχούμενα νερά, γεμάτη χρώματα όλες τις εποχές του χρόνου. Ο χώρος έχει αναπλαστεί και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα  την Άνοιξη  που είναι όλα καταπράσινα και και μαγευτικά, αλλά και  το καλοκαίρι χάρη στη δροσιά που προσφέρει.

Καταγραφή

Βρίσκεται  στην κυριολεξία  ,σε μια πανέμορφη περιοχή, κατάφυτη από πλατάνια και τρεχούμενα νερά, γεμάτη χρώματα όλες τις εποχές του χρόνου. Διαθέτει  μια μεγάλη αυλή που μπορεί να φιλοξενήσει έως 500 άτομα .

 

 

 

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου