Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πήρε μια κούπα καφέ και την έχυσε στα μαλλιά της- Λίγο μετά, ούτε η ίδια δεν πίστευε το αποτέλεσμα!

Πήρε μια κούπα καφέ και την έχυσε στα μαλλιά της- Λίγο μετά, ούτε η ίδια δεν πίστευε το αποτέλεσμα!

Η μυρωδιά του ξυπνάει πολύ όμορφα συναισθήματα σε όσους τον λατρεύουν και πολλοί ισχυρίζονται πως μέχρι να πιουν καφέ το πρωί δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Το ξέρετε όμως πως ο καφές έχει και άλλες χρήσεις εκτός από το να μας ξυπνάει; Είναι καλός για το σώμα και το μυαλό, εσωτερικά και εξωτερικά. Δείτε παρακάτω 6 τρόπους που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε:

1. Απολέπιση σώματος.
Οι κόκκοι του καφέ βοηθούν στην απομάκρυνση των vεkpών κυττάρων από το σώμα. Εάν σας αρέσει η μυρωδιά του καφέ, τότε μπορείτε να τον βάλετε και στην μπανιέρα σας. Βάλτε 1 κούπα με κόκκους καφέ, 1 κούπα ζάχαρη, 1/2 κούπα έλαιο καρύδας, 1/2 κ.γ κανέλα και 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας. Αφού τα ανακατέψετε καλά, βάλτε το μίγμα σε βάζα για να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

2. Απολέπιση προσώπου.
Βάλτε 2 κ.σ λάδι καρύδας, 2 κ.γ μέλι, 4 κ.σ κόκκοι καφέ, 8 σταγόνες καροτέλαιο και 6 σταγόνες από έλαιο δέντρου τσαγιού για να φτιάξετε ένα πολύ καλό μίγμα για το πρόσωπο.

3. Λαμπερά μαλλιά.
Ο καφές θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει να λάμπουν. Εάν έχετε ξανθά μαλλιά ή χρησιμοποιείτε βαφές, καλύτερα να μην το δοκιμάσετε. Όσες όμως είστε μελαχρινές σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Ετοιμάστε 2 κούπες με σκούρο καβουρδισμένο καφέ και αφήστε τις να κρυώσουν.

OMORFIA

Ομορφιά στην Κορινθία

Ρίξτε τον καφέ πάνω στα καθαρά και βρεγμένα μαλλιά σας, ξεκινώντας από την ρίζα και φτάνοντας μέχρι τις άκρες. Μπορείτε να τον ρίξετε πάνω από μία λεκάνη για να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτό που δεν έμεινε στα μαλλιά σας. Αφού ποτίσουν από τον καφέ, πιάστε τα πάνω και καλύψτε τα με κάλυμμα μαλλιών για το ντους για 20 λεπτά. Ξεπλύντε και πλύντε κανονικά τα μαλλιά σας.

4. Μάσκα προσώπου.
Άλλος ένας τρόπος είναι η μάσκα προσώπου. Φτιάξτε ένα μίγμα αναμειγνύοντας 1 κ.σ μέλι και 1 κ.σ σκόνη καφέ. Βάλτε το στο πρόσωπο για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

5. Αποτρέπει το εγκεφαλικό.
Έρευνες δείχνουν πως μπορεί να αποτρέψει εγκεφαλικά στις γυναίκες. Για να έχει αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον δύο κούπες καφέ κάθε μέρα.

6. Αποτρέπει το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Όσοι πίνουν τρεις με πέντε κούπες καφέ τη μέρα έχουν 65% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή Αλτσχάιμερ!

Με τόσες διαφορετικές χρήσεις του καφέ, το να τον αγοράσετε σε μεγάλες ποσότητες δεν ακούγεται και άσχημο! Πλέον εκτός από το να τον πιείτε, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και με πολλούς άλλους τρόπους!

periergaa.blogspot.com

About Μαρία Νικολοπούλου