Υλικά Συνταγής
- 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
- 4 κ.σ. μερέντα
- Άχνη Ζάχαρη
- Παγωτό Βανίλια για το σερβίρισμα
-
Για 1/2 δόση ζύμης για πίτσα
- 250 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 175 ml χλιαρό νερό
- 1/2 φακελάκι (4 γραμμ.) Μαγιά Στιγμής
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
-
Εκτέλεση
1. Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
2. Λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.3. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30΄ να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή, είτε με τα δάχτυλα. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο αλεύρι και απλώνουμε μέσα το φύλλο.4. Ψήνουμε για 20΄στους 230οC, να ροδίσει. Όπως τη βγάζουμε καυτή από το φούρνο, τη βάζουμε σε ξύλο κοπής. Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού, προσθέτουμε παγωτό της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με άχνη. Όπως λιώνει η πραλίνα και τρέχει, κόβουμε την πίτσα σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως!