Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παγωτό σοκολάτα με 3 Υλικά

Παγωτό σοκολάτα με 3 Υλικά

Παγωμένη κρέμα

Συνήθεια των παιδικών μας χρόνων να ρωτάμε τους φίλους μας “Πόσα παγωτά έχεις φάει?” και ο πιθανός διάλογος συνοψιζόταν στις εξής ερωτοαπαντήσεις: ” Τι; μόνο 20?”, “Εσύ;” , “Εγώ 37 και σήμερα έφαγα 3!”, “3 σε μια μέρα; Ναι, αλλά εσύ πόσα μπάνια έχεις κάνει;”

Στα Αγγλικά το παγωτό λέγεται “ice cream” (πάγος κρέμα) το οποίο προήλθε πιο σωστά από το iced cream (παγωμένη κρέμα), στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ice-cream και τώρα πια γράφεται ice cream. Η ιστορία του παγωτού χρονολογείται από τον 4º αιώνα π.Χ. στην Περσική Αυτοκρατορία όπου αναμειγνύανε φρούτα ή χυμό σταφυλιού με πάγο, ένα έδεσμα το οποίο τρώγανε κυρίως όταν ο καιρός ήταν ζεστός. Τον πάγο τον συλλέγανε από τα βουνά και τον διατηρούσανε σε δροσερά υπόγεια δωμάτια. Μεταγενέστερες πηγές αναφέρουν ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρωνας (37-68 μ.Χ.) διέταξε να του φέρουν πάγο από τα βουνά και να τον αναμείξουν με φρούτα και μέλι. Αργότερα το 650 μ.Χ. περίπου ο βασιλιάς Tang της Κίνας είχε εφεύρει μια μέθοδο παρασκευής πάγου με γάλα το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε ως γνώση στην Ευρώπη, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήταν οι Άραβες εκείνοι που παρασκεύασαν παγωτό με γάλα και ζάχαρη αντί να χρησιμοποιήσουν χυμό φρούτων. Συνταγές για παγωτό εμφανίστηκαν  το 18ο αιώνα στην Αγγλία και στην Αμερική και συγκεκριμένα μια συνταγή εμφανίστηκε στο Λονδίνο το 1718 στο βιβλίο Mrs. Mary Eales’s Receipts. Το παγωτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές το 2º μισό του 20ου αιώνα με την φτηνή ψύξη το οποίο οδήγησε στην πληθώρα καταστημάτων παγωτού, τύπων και γεύσεων.

 

Δείτε μία υπέροχη συνταγή ου θα σας κάνει να μην ξανά θελήσετε έτοιμο παγωτό

Υλικά

•250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
•1 ζαχαρούχο γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος 36%
•Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ,  μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από  πάνω.

Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.

dimitriosmakriniotis.gr/

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου