Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πεντανόστιμα φασόλια φούρνου με λουκάνικο

Πεντανόστιμα φασόλια φούρνου με λουκάνικο

Μία πεντανόστιμη συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

 

Β.ΤΣΩΤΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. – ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθαφαιρέσετε ποσότητες κάποιου απο τα αρωματικά ή το λουκάνικο αναλόγως τα γούστα σας. Καλή σας όρεξη.

ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ «Η ΑΝΝΑ»

 

Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 καρότα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (από περίπου 100 γρ. το καθένα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:


Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια με τα καρότα και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίχνετε 3 φλιτζάνια νερό. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και το σέλινο και βράζετε χωρίς να αλατίσετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. ,Αλατίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Κόβετε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τα βρασμένα φασόλια. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 200οC για 30 λεπτά. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και
σερβίρετε.

About Μαρία Νικολοπούλου