Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πιροσκί με κιμά – H συνταγή που κέρδισε βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής

Πιροσκί με κιμά  – H συνταγή που κέρδισε βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Κυριακής Πλατανάκη, που μάλιστα κέρδισε το 6ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Διεθνής Κουζίνα.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

 

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 2 φακελάκια μαγιά (των 8γρ.)
    • 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
    • 2 αβγά
    • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
    • αλάτι
    • 750γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί, κατά προτίμιση κεφαλογραβιέρα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

  • Διαδικασία

    Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη και στη συνέχεια τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ανέβει για περίπου 40-45 λεπτά.

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι με τον κιμά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό και το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

    Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε με κουπ πατ διαμέτρου περίπου 10 εκ.

    Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνετε τα πιροσκί.

    Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

  • olivemagazine.gr

About Μαρία Νικολοπούλου