Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πορτοκαλόπιτα η πιό πετυχημένη συνταγή !!!!

webkorinthos.

Μια αφράτη, ζουμερή και γεμάτη αρώματα πορτοκαλόπιτα που γίνεται με φύλλο κρούστας και γιαούρτι και σιροπιάζεται με ένα παχύρρευστο σιρόπι πορτοκαλιού, το οποίο μπορείς άνετα να το φας πριν καν φτάσει στο γλυκό σου. Θα την αγαπήσεις εγγυημένα, όχι μόνο για τα επιφωνήματα χαράς και απόλαυσης που θα σκορπίσει, αλλά και για την ευκολία που θα σου προσφέρει τόσο απόχερα για να την φτιάξεις! 

Για εσάς που δεν προλαβαίνετε να την φτιάξετε  μόνοι σας ,θα την βρείτε στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας στον ηλεκτρονικό Οδηγό webkorinthos.gr

Η συνταγή είναι οικονομική καί  το αποτέλεσμα τέλειο!!

ΥΛΙΚΆ
1 πακέτο φύλο κρούστας για γλυκά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κοφτό ζάχαρη
1βανίλια
1 φακελάκι 20 γρ μπεκιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά


ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ ζάχαρη,γιαούρτι,αυγά,μπεκιν,καλαμποκέλαιο,βανίλια,ξύσμα 

[όλα τα υλικά δηλαδή] και ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη [το σύρμα που λέω εγώ].
 Εχω ανοίξει από πρίν το φύλο επάνω σε μια καθαρή επιφάνεια να ξεραθούν τα φύλα σε 20 λεπτά έχει γίνει ξερό,κι αν δεν έχουν γίνει όλα δεν πειράζει,λοιπόν μέσα στο μπολ που τα έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά, πάρτε σχεδόν τα μισά φύλα και  κόψτε τα σε κομμάτια με το χέρι μεγάλα και ρίξτε τα μέσα στο μπολ με τα υλικά που έχουμε ανακατέψει στην αρχή,και ανακατέψτε καλά.
Το υπόλοιπο φύλο το έβαλα σε ένα ταψάκι η πυρέξ αφού πρώτα  το περάσουμε σε όλη την επιφάνεια με  λίγο καλαμποκέλαιο σε όλη την επιφάνεια και να μην κολλήσει \\ για να είναι ελαφρύ βάζουμε τέτοιο λάδι\\ τα φύλα μέσα σουρωτά ακανόνιστα τα τοποθετούμε ,ρίχνω και  το υλικό-φύλα-μείγμα   από πάνω και ψήνω σε 170 βαθμούς σε  προθερμασμένο φούρνο.αν κατά το ψήσιμο πάρει έντονο χρώμα κι είναι μέσα άψητο σκεπάστε με αλουμινόχαρτο .Για να καταλάβω  αν είναι έτοιμο βυθίζω  ένα μαχαίρι μέσα αν βγει στεγνό είναι οκ.έχω το ετοιμάσει το σιρόπι με 

2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2-3 πορτοκάλια
1 ξύλο κανελλας
Βράζω για 10 λεπτά και κατεβάζω  από την φωτιά,ένα θα είναι ζεστό το άλλο κρύο όποιο θέλετε ,μόλις την βγάλωπό το φούρνο  ,αφήνω  λίγο να κρυώσει για να την κόψω  σε κομμάτια και ”περιλούζω  ” με το σιροπι!! είναι το κάτι άλλο!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική Και Συνταγές 

 

About Μαρία Νικολοπούλου