Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Πρωτοβουλία Αστυνομικών»: Να μην γίνουμε τύραννοι του λαού!

«Πρωτοβουλία Αστυνομικών»: Να μην γίνουμε τύραννοι του λαού!

Θέση ενάντια στο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και ευρύτερα στην καταστολή των κοινωνικών αγώνων παίρνει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών».

Οι ένστολοι σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο μηχανισμός στον οποίο κάθε φορά ανατίθεται η εφαρμογή της πολιτικής αυτής είναι η Αστυνομία, εμείς οι αστυνομικοί. Κανείς όμως δεν ρώτησε τον Έλληνα αστυνομικό αν θέλει ο ρόλος του να ταυτίζεται με την καταστολή ή να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του λαού από το έγκλημα.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

«Να μην γίνουν οι αστυνομικοί τύραννοι του λαού!

Εδώ και αρκετά χρόνια, με κορωνίδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, πραγματοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μία εξευτελιστική για τους αστυνομικούς προσπάθεια να μετατραπούμε οι ίδιοι σε όργανα καταπίεσης και τρομοκρατίας σε βάρος του λαού. Αυτή την εποχή που διανύουμε με την έξαρση της πανδημίας του θανατηφόρου ιού, η τωρινή κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζει στην ίδια επαίσχυντη γραμμή. Αντί να θεωρούμαστε από τους πολίτες ως αυτοί που τους προστατεύουν από την εγκληματικότητα, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών έχουμε αρχίσει να παίρνουμε τη μορφή «τυράννων» ενάντια σε αυτούς που δίνουν μάχες με μοναδικό αίτημα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.

Η θεσμοθέτηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τον οποίο η παράταξή μας είχε καταγγείλει, έδωσε άλλο ένα στίγμα της σκληρής πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή θέτει στο στόχαστρό της τον «εχθρό – λαό», που παλεύει στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας βελτίωση των υγειονομικών μέτρων, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση.

Φυσικά, ο μηχανισμός στον οποίο κάθε φορά ανατίθεται η εφαρμογή της πολιτικής αυτής είναι η Αστυνομία, εμείς οι αστυνομικοί. Κανείς όμως δεν ρώτησε τον Έλληνα αστυνομικό αν θέλει ο ρόλος του να ταυτίζεται με την καταστολή ή να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του λαού από το έγκλημα.

Πώς μπορούμε να δεχτούμε να γίνουμε «τύραννοι» σε βάρος των εργαζομένων, που δεν είναι άλλοι από τα μέλη των οικογενειών μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας;

Η εφαρμογή του νόμου αυτού πήρε «σάρκα και οστά», την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαδήλωναν για καλύτερες και πιο ασφαλείς εργασιακές συνθήκες. Οι συνάδελφοι των Διμοιριών έλαβαν εντολή για την καταστολή της διαμαρτυρίας των σύγχρονων ηρώων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Πριν λίγο καιρό μας καλούσαν να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε, και τώρα μας δίνουν εντολή να τους αντιμετωπίσουμε με τα γκλοπς! Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξευτελίζουν το Σώμα μας, και αντί να χτίζουν γέφυρες με την κοινωνία, τις καταστρέφουν. Η κυβέρνηση έχει απεριόριστες ευθύνες για το «έργο» που μας έχει αναθέσει.

Εδώ και τώρα να απεμπλακούμε από την εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων! Δεν θα γίνουμε εμείς οι δήμιοι του λαού μας!

Υπενθυμίζουμε στους κυβερνώντες ότι στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν προερχόμαστε από οικογένειες εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών που πασχίζουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό να «τα βγάλουν πέρα». Έχουμε υπομείνει πάρα πολλά και εμείς ως κλάδος. Είδαμε και εμείς τη ζωή μας να υποβαθμίζεται μέσα στην κρίση, τον μισθό μας να ελαττώνεται, τους συγγενείς μας να μένουν χωρίς δουλειά. Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε γνώση για το πού ανήκουμε, δηλαδή στο πλευρό του λαού μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα πρέπει να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν για την υλοποίηση του νόμου αυτού που μας βάζει απέναντι στο λαό. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μας χρησιμοποιεί για την εφαρμογή των απαράδεκτων πολιτικών της. Εργαζόμενοι στις Υγειονομικές Δομές, μαθητές και κάθε λογής εργαζόμενος να μην ξανατεθεί στο στόχαστρο. Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύει το λαό, όχι να τον πολιορκεί! Όλοι μαζί οι συνάδελφοι να αντισταθούμε μπροστά στην επιλογή ορισμένων να επαναφέρουν τον αστυνομικό πίσω σε σκοτεινές εποχές!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ»

About Μαρία Νικολοπούλου