Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως είναι σήμερα ο ξανθός «πειρασμός» του ελληνικού κινηματογράφου

Πως είναι σήμερα ο ξανθός «πειρασμός» του ελληνικού κινηματογράφου

Υπήρξε πάντα η μοιραία ερωμένη. Η μπριόζα που προκαλούσε. Η ηθοποιός που από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς σε δημόσια εμφάνισή της.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η Πόπη Λάζου, η συμπρωταγωνίστρια του Βασίλη Αυλωνίτη, του Νίκου Σταυρίδη, της Γεωργίας Βασιλειάδου, του Νίκου Ρίζου και τόσων άλλων, σήμερα για πρώτη φορά μπροστά από τον φωτογραφικό φακό. Έτσι είναι σήμερα η σπουδαία ηθοποιός που έμελλε να μείνει στην μνήμη μας μέσα από σπουδαίες ταινίες όπως «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός», «Η Κυρία του Κυρίου», «Τα κίτρινα γάντια» και τόσες άλλες σπουδαίες ταινίες της Φίνος Φίλμ.

Την φωτογραφία ανάρτησε σελίδα για τον ελληνικό κινηματογράφο στο facebook, όπου βλέπουμε την σπουδαία πρωταγωνίστρια πως είναι σήμερα. Από τότε που αποσύρθηκε ποτέ δεν δέχτηκε ούτε να φωτογραφηθεί αλλά ούτε και να δώσει συνέντευξη.

Η ζωή της…

Η Πόπη Λάζου γεννήθηκε το 1937 στα Καλάβρυτα και ακολούθησε μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε 25 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, εκ των οποίων οι 4 ήταν με την υπογραφή του Φίνου. Αν και σύντομη η συνεργασία με την θρυλική εταιρεία, άφησε εποχή αφού μέσα από αυτήν γυρίστηκαν ξεκαρδιστικές ταινίες.

Το 1961 μετά την πρεμιέρα στο «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» η ταινία παραλίγο να κατέβει γιατί θεωρήθηκε από τις αρχές προσβλητική για τον θεσμό της οικογένεια. «Είμαι λίγο ζωηρή, αλλά δεν είμαι αυτό που νομίζετε», έλεγε η «γειτόνισσα Ηρώ», στον ζαλισμένο από την ομορφιά της Κλέαρχο, Βασίλη Αυλωνίτη, που ατένιζε την θέα από την μισάνοιχτη ρόμπα της, στην ταινία της Φίνος Φιλμς «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός».

Συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Ανήκε για μεγάλο διάστημα στον θίασο «Βασιλειάδου-Αυλωνίτη», αλλά υποδύθηκε και την ξαδέρφη του Κωνσταντάρα στην ταινία «ο γεροντοκόρος», που είχε βαλθεί να τον παντρέψει με κάθε τρόπο, βάζοντας στη ζωή του την καλή της φίλη Μάρω Κοντού, με σκοπό να τον σαγηνεύσει. Σήμερα στα 82 χρόνια της, μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, παραμένει κοκέτα έχοντας κοντά της πιστούς φίλους και μένει στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να θέλει να αναπολεί τα παλιά!

About Μαρία Νικολοπούλου