Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πως να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι!

Πως να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι!

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει με τις ημέρες απομόνωσης και το φυσικό χρώμα έχει αρχίσει βγαίνει για τα καλά  ,σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου, εφόσον δεν μπορείς πας σε κάποιον κομμωτή, αλλά δεν ξέρεις και τι ακριβώς να κάνεις; Δες εδώ την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις!

Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση μας, αλλά και στην διάθεση πολλές φορές.

Πόσο εύκολο είναι όμως το να πηγαίνεις κάθε 3 με 4 εβδομάδες στο κομμωτήριο για να τα βάψεις; Εκεί είναι που κολλάμε οι περισσότερες.

Επειδή από την άλλη δεν είναι καθόλου ωραίο το θέαμα όταν βγαίνει η ρίζα, μπορείς πολύ απλά ακολουθώντας τα βήματα που θα σου δείξω να τα βάψεις μόνη σου στο σπίτι, εύκολα και αποτελεσματικά.

Make-Up Beauty Bars

Διαδικασία για να βάψεις τα μαλλιά σου εύκολα και αποτελεσματικά

Αρχικά θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι το ιδανικό είναι να μην είναι φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου πριν εφαρμόσεις την βαφή.

Και ο λόγος είναι επειδή τα μαλλιά το τριχωτό της κεφαλής όταν περάσει τουλάχιστον 1 μέρα μετά το λούσιμο, δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα που βοηθά στο να μειωθεί η πιθανότητα ερεθισμού.

Και κάτι ακόμη, προφανώς θα πρέπει να φοράς κάποιο ρούχο που δεν χρειάζεσαι γιατί αν λερώσει δεν βγαίνει εύκολα το χρώμα.

Ομορφιά κλικ

 

Βήμα 1ο:

vapsimo mallion spiti ediva.gr

Για να ξεκινήσεις καλό θα ήταν να μην βάλεις όλη την βαφή αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα μαζί με οξυζενέ και να την δοκιμάσεις σε μία τούφα στην εσωτερική πλευρά των μαλλιών σου.

peripiisi mallion ediva.gr

Αυτό το κάνουμε για να δούμε αν όντως το χρώμα που επιλέξαμε είναι αυτό που θέλαμε και στην τελική αν δεν σου αρέσει, είναι από την μέσα πλευρά άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Βήμα 2ο:

tips vapsimo mallion ediva.gr

Αφού είδες ότι το χρώμα είναι τελικά αυτό που ήθελες, θα πρέπει να πάρεις μια μικρή ποσότητα βαζελίνης και να την απλώσεις καλά γύρω γύρω στο πρόσωπο σου, ώστε να μην γεμίσεις με χρώμα όταν τελειώσεις.

Εάν τρέξει όμως βαφή κάπου στο δέρμα σου, φρόντισε να την σκουπίσεις γρήγορα με ένα μωρομάντιλο.

Βήμα 3ο:

vafi mallion ediva.gr

Αφού κάναμε και την προετοιμασία μας τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε. Η βαφή που θα επιλέξεις φρόντισε να έχει και το ειδικό μπουκαλάκι μέσα ώστε να το κάνεις πιο εύκολα.

Φόρεσε τα γάντια σου και βάλε λοιπόν μέσα την βαφή σου και ίση ποσότητα οξυζενέ και κούνησε το καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 4ο:

vapsimo mallion ediva.gr

Τώρα χρησιμοποιώντας τα κλάμερ σου χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ή και τέσσερα μέρη, ανάλογα με το πόσο μακριά και πυκνά είναι.

Έπειτα, πάρε το πρώτο μέρος από την μπροστινή πλευρά του κεφαλιού σου και ξεκίνα να απλώνεις βαφή στην ρίζα και σιγά σιγά προς τα κάτω ώστε να καλύψεις όλο το μήκος των μαλλιών σου.

Ταυτόχρονα θα πρέπει με το χέρι σου να απλώνεις την βαφή, τρίβοντας τα μαλλιά για να πάει και στο κάτω μέρος. Προσοχή μόνο στην ποσότητα που βάζεις για να σου φτάσει για όλο το κεφάλι.

Μόλις τελειώσεις με το ένα μέρος άφησε το κάτω και συνέχισε με το επόμενο, ξεκινώντας πάντα από την ρίζα.

Βήμα 5ο:

vamena mallia ediva.gr

Μόλις τελειώσεις κάνε ένα καλό μασάζ σε όλο σου το κεφάλι και στις άκρες των μαλλιών σου, ώστε να πάει παντού η βαφή και στη συνέχεια, μάζεψε τα με ένα κλάμερ.

Τώρα θα πρέπει να περιμένεις 30 με 40 λεπτά, όσο γράφει δηλαδή και στο κουτί από την βαφή σου, ώστε να δράσει καλά το χρώμα.

Βήμα 6ο:

lousimo mallion ediva.gr

Έφτασε η ώρα επιτέλους για να τα ξεπλύνεις. Άνοιξε το νερό στο ζεστό και ξέπλυνε τα χωρίς σαμπουάν μέχρι το νερό που θα τρέχει από τα μαλλιά σου να είναι καθαρό.

Τέλος, σκούπισε τα με μια πετσέτα και βάλε λίγο conditioner για περίπου 5 λεπτά και ξέπλυνε τα και πάλι. Μετά από αυτό είσαι έτοιμη να τα στεγνώσεις και να δεις το αποτέλεσμα σου!

Εσύ ποιον τρόπο ακολουθείς για να βάψεις τα μαλλιά σου;

About Μαρία Νικολοπούλου