Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πόσα ΔΕΝ πληρώνουν οι πολίτες στον Δήμο Πατρέων… Δήμαρχος προς μίμηση !

Πόσα ΔΕΝ πληρώνουν οι πολίτες στον Δήμο Πατρέων… Δήμαρχος προς μίμηση !

 Να μιλήσουμε λοιπόν για τα μεγάλα τα σημαντικά.

Να μιλήσουμε για την οικονομική πολιτική της Δημοτικής Αρχής αυτά τα χρόνια.

Γιατί την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις ξεζούμισαν τους εργαζόμενους με τα μνημόνια με τους φόρους, ο Δήμος της Πάτρας έπαιρνε μια σειρά μέτρα στήριξης των εργαζομένων Για να τα δούμε συνοπτικά:

– Τα δημοτικά τέλη στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μειωθήκαν από 1,95 ευρώ ανά τ.μ .σε 1ευρώ. Δηλαδή, ο λαός της Πάτρας πλήρώνει τα μισά δημοτικά τέλη!!!

– Στους επαγγελματίες τα τέλη από 3.60 ευρώ ανά τ.μ. πήγαν στο 2.90 ευρώ ανά τ.μ.

– Για το νερό οι Πατρινοί πληρώνουν  στη ΔΕΥΑΠ ίσως το πιο φτηνό τιμολόγιο σε όλη την Ελλάδα. Αν κάποιος συγκρίνει με άλλους Δήμους είναι 2 και 3 φορές λιγότερο.

– Στην Πάτρα άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άποροι, δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κ.λπ., – συνολικά 12 κατηγορίες ανθρώπων – έχουν απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη είτε κατά 100% είτε έχουν 50% μείωση τελών ανάλογα με το εισόδημα. Αυτό καμία καμία προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν το είχε κάνει!

– Από 1/1/2015 έχουν καταργηθεί τα τροφεία για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 25000€ και το 85% των γονέων δεν πληρώνουν και εγγράφουν τα παιδιά τους δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς. Αυτό σημαίνει ότι ένα νέο ζευγάρι εξοικονομεί τον χρόνο πάνω και από έναν μισθό!

– Καταργήθηκαν τα παρκόμετρα για την πληρωμή της στάθμευσης προς τον Δήμο, γιατί είναι δημόσιος χώρος οι δρόμοι του Δήμου. Υπάρχει η συμβολική τιμή 30 λεπτών (έξοδα εκτύπωσης κτλ.) και όχι 1 και 2 ευρώ.

– Η χρήση των αθλητικών χώρων είναι δωρεάν για τους πολίτες. Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο χιλιάδες αθλούμενοι δεν πληρώνουν 30 και 40 ευρώ που χρεώνουν άλλοι Δήμοι.

– Οι παιδικές κατασκηνώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ. Χιλιάδες παιδιά τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν χωρίς κανένα κόστος για τις οικογένειές τους.

– Στον πολιτισμό, θεατρικές παραστάσεις ,συναυλίες, θερινός κινηματογράφος είναι δωρεάν, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις τέχνες.

Από τα παραπάνω ο κάθε καλόπιστος δημότης μπορεί να καταλάβει πόσο έχει ωφεληθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που η ακρίβεια και οι αντιλαϊκές πολιτικές τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα. Και τέλος είναι πολύ σημαντικό ότι η Δημοτική Αρχή και τεράστιο έργο κάνει και τάξη έβαλε στα οικονομικά του Δήμου (πληρώνοντας το μεγαλύτερο ποσό από τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενες Δ.Α. ) χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες. Αυτός είναι ο λόγος που οι πατρινοί στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή και τον Πελετίδη. Βγάζουμε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή γιατί…

Η Πάτρα έχει Δήμαρχο”

imerodromo.gr

About Μαρία Νικολοπούλου