1 κιλό σαλιγκάρια βρασμένα καλά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
μισή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
λίγο άνηθο
3/4 φλτζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φλυτζ τσαγιού ρύζι νυχάκι
4 φλυτζ τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τα σαλιγκάρια μας είναι έτοιμα να τα μαγειρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούμε, είτε με ρύζι, είτε στιφάδο.
και.. κάτι ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξή μας μετά το βρασμό τους. Διατηρούνται πολλούς μήνες.
Αφού έχουμε ήδη προετοιμάσει τα σαλιγκάρια, βάζουμε το ξερό κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και λίγο αλάτι. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Έπειτα, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά την κόκκινη, την ντομάτα καθώς και το λάδι. Ρίχνουμε μέσα και τα βρασμένα σαλιγκάρια και όλα μαζί τα αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα να αχνιστούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζεστό νερό και σκεπάζουμε. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και το ρύζι μαζί με το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε 1-2 φορές για να μη σβολιάσει το ρύζι και σε σιγανή φωτιά το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Τέλος, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και είναι έτοιμο.
θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαλιγκάρια
1 κουτ γλ ξερό δυόσμο
1 κουτ γλ ξερή ρίγανη
6 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
3/4 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά
1 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουτ γλ ξερό θυμάρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
Αφού έχουμε ήδη προετοιμάσει τα σαλιγκάρια, βάζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, τα αλατίζουμε και έπειτα σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το λάδι, τα σαλιγκάρια (τα μεγάλα τα βγάζουμε από το κέλυφός τους) τα αχνίζουμε
για λίγα λεπτά όλα μαζί και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μια δυο φορές και είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Πηγή thegastrin.blogspot.com