Ένα νόστιμο και πικάντικο πιάτο που είναι βέβαιο ότι θα σας κερδίσει.
ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)
θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαρδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 σκελ. σκόρδο
χυμό 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
2 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
κόκκινο πιπέρι
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε σε κατσαρόλα ταβά (ή σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι) το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αχνίζουμε με ελάχιστο νερό για λίγα λεπτά και έχοντας το καπάκι σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την κάππαρη, το κόκκινο πιπέρι και αμέσως το χυμό λεμονιού ανακατεμένο με τη μουστάρδα και τον πελτέ. Αφήνουμε να βράσουν 10΄ αφού προσθέσουμε λίγο νερό. Τέλος, ρίχνουμε και τις σαρδέλες. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά και οι σαρδέλες μέχρι να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!