Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Σοκ και δέος στους επιστήμονες: Πρώτη επίσημη επαναμόλυνση με κορωνοϊό – Άγνωστος ο ρόλος των αντισωμάτων

Σοκ και δέος στους επιστήμονες: Πρώτη επίσημη επαναμόλυνση με κορωνοϊό – Άγνωστος ο ρόλος των αντισωμάτων
Ένας 33χρονος άντρας προσβλήθηκε από την Covid-19 στο Χονγκ Κονγκ, ενώ είχε αναρρώσει από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος. Η συγκεκριμένη, θεωρείται πως είναι η πρώτη περίπτωση επαναμόλυνσης στον κόσμο, ανακοίνωσαν οι ερευνητές τη Δευτέρα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι ο άνδρας βγήκε ξανά θετικός στον ιό σε τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο, αφού επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, ανέφεραν οι Japan Times.
«Ένας, προφανώς, νέος και υγιής άνθρωπος είχε μια δεύτερη περίπτωση λοίμωξης Covid-19, η οποία διαγνώστηκε 4,5 μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο», ανέφεραν οι ερευνητές, σύμφωνα με τους New York Times.
Χρησιμοποιώντας ανάλυση ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού φάνηκε να είναι το ίδιο που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.
«Τα αποτελέσματα μας αποδεικνύουν ότι η δεύτερη μόλυνσή του προκλήθηκε από έναν νέο ιό που απέκτησε πρόσφατα», δήλωσε ο Δρ Kelvin Kai-Wang To, που εκτελεί χρέη κλινικού μικροβιολόγου στο πανεπιστήμιο.
Οι γιατροί ανέφεραν στο παρελθόν περιπτώσεις υποτιθέμενης επαναμόλυνσης, όμως η περίπτωση αυτή ήταν η πρώτη που επιβεβαιώθηκε μέσω επιστημονικών δοκιμών.
Τα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί κατανοούν τα αντισώματα κορωνοϊού, ανέφεραν ερευνητές.
«Πριν από αυτό το περιστατικό, πολλοί πιστεύαν ότι οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από Covid-19, έχουν ανοσία έναντι της επαναμόλυνσης, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν εξασθενημένο επίπεδο αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες», έγραψαν οι ερευνητές σε δήλωσή τους, σύμφωνα με τους Japan Times.
Πηγή: protothema.gr

About Μαρία Νικολοπούλου