Μακαρονάδα με σολομό και τσίπουρο Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με σολομό, τσίπουρο, κρέμα γάλακτος και άρωμα λεμονιού.
Συστατικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. σολομό, φρέσκο, χωρίς δέρμα και κόκαλα
- 70 γρ. τσίπουρο
- 1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
- πιπέρι, μαύρο
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 250 γρ. από το νερό.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπόλ, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές φέτες πάχους 2 εκ. χωρίς να πιέζουμε πολύ το ψάρι.
- Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον σολομό και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Θα είναι μαγειρεμένος όταν θα αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τον σολομό από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να καραμελώνει.
- Ανακατεύουμε τακτικά τρίβοντας τον πάτο της κατσαρόλας με μία ξύλινη σπάτουλα ώστε να ξεκολλήσουν τα μικρά κομματάκια ψαριού που πιθανόν να υπάρχουν.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα τον σολομό, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα και σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.