Μια θεϊκή ελαφρώς πικάντικη στραπατσάδα την οποία απολαύσαμε στο κήπο μας απολαμβάνοντας τις μυρωδιές του γιασεμιού και των ανθισμένων τριανταφυλιών μου.
Δοκιμάστε τη, με ή χωρίς την καυτερή πιπεριά και προσοχή μην την παραψήσετε και χάσει αυτήν την υπέροχη κρεμώδη υφή της.
-
Κλασικό, άκρως γευστικό, κυρίως καλοκαιρινό, με πολλές παραλλαγές και ονόματα, ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας που το φτιάχνουμε.
Όπως και να το λέμε, αν έχουμε καλές και ώριμες ντομάτες, φρέσκα αυγά και καλή, χωριάτικη φέτα, η απόλαυση είναι ίδια.
Ντομάτες με αυγά και φέτα (στραπατσάδα, καγιανάς)
Υλικά
• 5 αυγά
• 5 μεγάλες ντομάτες ώριμες
• ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 50 γραμ. φέτα
• 40 γραμ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
• ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι.1 καυτερή πιπερια προεραιτικά
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. (Προσεκτικά με το αλάτι, λόγω τυριών).Ανακατεύουμε τακτικά, να μην μας κολλήσει. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10΄, μέχρι να πιει τα υγρά της.
Όταν πιεί τα υγρά, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια στο τηγάνι, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τ᾿ αυγά, να ψηθούν και σερβίρουμε.
Μερίδες: 3