Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα κόμματα αποχαιρετούν την μαχήτρια Φώφη Γεννηματά

Τα κόμματα αποχαιρετούν την μαχήτρια Φώφη Γεννηματά

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισε την Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά είχε άλλη στόφα
Η Φώφη Γεννηματά είχε επιλέξει να μιλήσει μαζί σας για ένα ευαίσθητο κομμάτι της ζωής της και αυτό δεν το έκανε συχνά. Βρίσκομαι εδώ για να το συνεχίσω. Ήταν συγκλονιστική η μάχη της, σε αφήνει να αναρωτιέσαι αν εσύ μπορείς, αν θα τα κατάφερνες. Η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν ένας απλός άνθρωπος. Είχε άλλο χαρακτήρα πολιτικού η Φώφη Γεννηματά. Ήταν άνθρωπος των θέσεων και των απόψεων. Είχε άλλη στόφα, είπε η  βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και στενή φίλη της Φώφης Γεννηματά, Ευαγγελία Λιακούλη.

ΚΙΝΑΛ για Γεννηματά: Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης, σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά που συγκλονίζει τον πολιτικό κόσμο.

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.

«Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης», αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Φώφη Γεννηματά – Μητσοτάκης: Την αποχαιρετώ με σεβασμό, έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Τσίπρας για Γεννηματά: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στη δήλωσή του, ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της».

 

 ΚΚΕ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ».

Γιάνης Βαρουφάκης για θάνατο Φώφης Γεννηματά: Μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή», σημειώνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25

Ως έναν άνθρωπο που «δεν περίσσευε στην Βουλή» και μία γυναίκα που «έβαζε φρένο στην ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής», χαρακτηρίζει τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης  σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει «μετανιωμένος» επειδή δεν προσπάθησε να τη γνωρίσει καλύτερα.

Η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».

ADVERTISING

About Μαρία Νικολοπούλου