Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα μέτρα στα σχολεία δεν είναι αρκετά – Δύσκολος ο χειμώνας. Καμπανάκι Λίνου

Τα μέτρα στα σχολεία δεν είναι αρκετά – Δύσκολος ο χειμώνας. Καμπανάκι Λίνου

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δήλωσε στο ΟΡΕΝ σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ότι,φοβάμαι ότι τον χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά είναι στο χέρι μας να μειώσουμε κατά το δυνατόν αυτή τη δυσκολία. Για τον καθένα μας δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος, κάποιοι θα νοσήσουν, αλλά όσο λιγότεροι είναι αυτοί που θα νοσήσουν τόσο το καλύτερο.

Μιλάμε για τα λεωφορεία μαζικής μεταφοράς, μιλάμε για τις μάσκες στα σχολεία, δεν σκεφτόμαστε ότι ένα ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού και στα δημόσια σχολεία, όταν είναι σε κάπως μικρές περιοχές μεταφέρεται στο σχολείο με λεωφορείο, και μπορεί και στην Αττική να γίνεται αυτό. Δεν ξέρω τι μέτρα έχουν ληφθεί για την απολύμανση αυτών των λεωφορείων, για την πολλαπλότητα των λεωφορείων ώστε να είναι λίγα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για αρκετά ιδιωτικά σχολεία. Είναι μια μικρή πορτούλα, δεν είναι τεράστια, αλλά αν μπει ο ιός…” περιέγραψε.

Untitled-1

Εκπαίδευση στην Κορινθία – Δείτε τα καλύτερα εκπαιδευτήρια – Φροντιστήρια 

 

Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους. Φοβάμαι ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο. Θα έπρεπε να προστεθούν κάποια επιπλέον μέτρα. Από την αρχή της πανδημίας επιμένω για την απόσταση στα σχολεία. Και πέντε τμήματα στη χώρα να αραιώσουν, κάποιους ανθρώπους θα σώσουμε. Τα εκ περιτροπής μαθήματα μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο. Άμεσα θα έλεγα κάθε σχολείο να δημιουργήσει έναν χώρο στο ύπαιθρο και κάποια τμήματα να κάνουν μάθημα εκεί. Με συνεργασία των γονιών και του δήμου να βρουν χώρους που μπορεί να είναι κλειστά μαγαζιά μεγάλα, κέντρα πνευματικά του δήμου, άλλοι χώροι που να μπορούν να πάνε με τα πόδια τα παιδιά. Θα έπρεπε να αυξηθούν οι περίπατοι, ώστε τα παιδιά να μην είναι κλεισμένα συνέχεια σε έναν χώρο” πρόσθεσε.

About Μαρία Νικολοπούλου