Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα Μαγούλιανα  ή αλλιώς το ρετιρέ της Πελοποννήσου – Πανέμορφο για Σαββατοκύριακο

Τα Μαγούλιανα  ή αλλιώς το ρετιρέ της Πελοποννήσου – Πανέμορφο για Σαββατοκύριακο

Τα Μαγούλιανα  ή αλλιώς το ρετιρέ της Πελοποννήσου , είναι ένα γραφικότατο χωριό της Γορτυνίας και απέχει 58 χλμ. από την Τρίπολη. Βρίσκεται δυτικά της Βυτίνας (12 χιλ). Χτισμένο σε υψόμετρο 1360 μ. είναι το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου.Οι διαδρομές από τη Βυτίνα προς τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο είναι μια από τις πιο όμορφες της Αρκαδίας.


Το χωριό  περιβάλλεται από όμορφο και πυκνό ελατοδάσος. Eίναι χτισμένο στην κορυφή ενός μεγάλου πετάλου και απλώνεται αμφιθεατρικά σε απότομη βουνοπλαγιά. Δίνει έτσι μια θαυμάσια εικόνα που θυμίζει τα Λαγκάδια.

Τα πετρόκτιστα σπίτια του, πολλά από τα οποία είναι καλά συντηρημένα, ακολουθούν τη γνωστή γορτυνιακή αρχιτεκτονική παράδοση και δίνουν μια θαυμάσια εικόνα με την αμφιθεατρική τους δόμηση.


Η περιοχή προσφέρει μαγευτική και πανοραμική θέα προς ολόκληρη σχεδόν την οροσειρά του Μαινάλου και τη Βυτίνα. Το χωριό έχει όμορφες εκκλησίες,

πολλά πλατάνια,  γραφική πλατεία, παλιά γραφικά καφενεία και ταβέρνες με καλό φαγητό. Μέσα στο χωριό υπάρχουν δύο παλιά πετρόχτιστα γεφύρια.


Χιονισμένα Μαγούλιανα

Δείτε εκπληκτικό βίντεο

Διαμονή

Για διαμονή υπάρχει ένα υπέροχος παραδοσιακός ξενώνας το ” Villa Caterina”  που η φολοξενία του θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις .

Δείτε περισσότερα εδώ

Villa Caterina:  Παραδοσιακός πετρόκτιστος ξενώνας στο πιο ψηλό χωριό της Πελοποννήσου , τα Μαγούλιανα

About Μαρία Νικολοπούλου