Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα Μυστικά για Μια Μακροχρόνια Σχέση

Τα Μυστικά για Μια Μακροχρόνια Σχέση

Υπάρχουν μυστικά για την διατήρηση μιας μακροχρόνιας σχέσης;

Όταν ξεκινάς μια σοβαρή σχέση, όσο περνά ο καιρός  αρχίζεις και σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις ώστε να την διατηρήσεις.

Όταν μάλιστα γύρω σου βλέπεις φίλους και γνωστούς να μην τα καταφέρνουν και να χωρίζουν, αρχίζεις να το σκέφτεσαι πιο έντονα.

Είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη σχέση σου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα μυστικά.

#1. Θα Χρειαστεί να Δουλέψετε Σκληρά για να Κρατήσετε μια Μακροχρόνια Σχέση

Το γεγονός ότι είστε καιρό μαζί και ότι υπάρχουν έντονα συναισθήματα, δεν σημαίνει ότι θα έχετε μια εγγυημένη μακροχρόνια σχέση, ούτε ότι θα είστε για πάντα ευτυχισμένοι μαζί.

Οι σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά και από τους δύο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πολλές φορές να υπάρξουν περιπτώσεις που θα δυσκολευτείτε πολύ ή θα πληγώσει ο ένας τον άλλον.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και οι δύο σας ότι θα προκύψουν δυσκολίες και ότι θα χρειαστεί να καταβάλλετε προσπάθεια, για να τις αντιμετωπίσετε.

#2. Κρατήστε Ζωντανή την Σεξουαλική Έλξη

Για να διατηρηθεί στον χρόνο μια σχέση χρειάζεται να υπάρχει, εκτός από συναισθηματική, και σεξουαλική έλξη.

 

Στην αρχή αυτό θα είναι εύκολο, όμως όσο περνά ο καιρός οι υποχρεώσεις, το άγχος της καθημερινότητας και η ρουτίνα μπορεί να φέρουν το σεξ σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό όμως δεν πρέπει να συμβεί. Αφιερώστε χρόνο, ώστε να μάθετε ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου και εκφραστείτε ανοιχτά σχετικά με το τι αρέσει στον καθένα και τι όχι.

Στο podcast μας Apla+Andrika έχουμε συζητήσει για μερικές περίεργες στάσεις στο σεξ που ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε, για να εμπλουτίσετε την σεξουαλική σας ζωή!

 

#3. Ξεφύγετε Από την Ρουτίνα της Σχέσης

 

Κάποια στιγμή θα αρχίσετε να κάνετε κάθε φορά τα ίδια πράγματα. Στην αρχή θα σας αρέσουν, όμως σταδιακά θα γίνουν μέρος της ζωής σας και μπορεί να γίνουν βαρετά.

Γι’ αυτό θα πρέπει να βρείτε δραστηριότητες που θα ανανεώνουν το ενδιαφέρον σας.

Οι ιδέες βελτίωσης της σχέσης σας είναι αμέτρητες. Πηγαίνετε σε συναυλίες, ξεκινήστε μαθήματα (πχ χορού), πηγαίνετε εκδρομές τα σαββατοκύριακα, ξεκινήστε κάποιο άθλημα μαζί.

Ξεφεύγοντας από την ρουτίνα, κάνεις ένα βήμα προς τη μακροχρόνια σχέση και κάνεις τον χρόνο σας να μετράει.

#4. Να Θυμάστε τις Καλές σας Στιγμές

Στα πρώτα στάδια της σχέσης τείνουμε να εστιάζουμε στα θετικά χαρακτηριστικά της συντρόφου μας.

Όσο όμως ο καιρός περνά, κάποιες φορές τα θετικά επισκιάζονται από μερικά αρνητικά, τα οποία μπορεί να είναι ασήμαντα.

Ιδιαίτερα όμως όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, τα μεγεθύνουμε και τα προβάλλουμε, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερες εντάσεις.

Θα είναι λοιπόν καλό να εστιάζετε στις θετικές πλευρές της σχέσης, σε όλα εκείνα που σας ενώνουν και στις καλές στιγμές που έφτασαν την σχέση σας έως εδώ.

Η θετική οπτική είναι κάτι βασικό σε μια μακροχρόνια σχέση.

 

#5. Μάθε να Ακούς Αποτελεσματικά

Το να ακούς δεν σημαίνει απλά να χαμογελάς και να γνέφεις το κεφάλι, αλλά πολλά περισσότερα.

Ένας καλός ακροατής προσπαθεί πραγματικά να δει τα πράγματα από την σκοπιά του συνομιλητή του, χωρίς να γίνεται επιθετικός απέναντι του.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεσαι, αυτή είναι μια ικανότητα που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση των όποιων προβλημάτων, συμβάλλοντας στην μακροημέρευση της σχέσης.

 

#6. Μάθε να Συμβιβάζεσαι στην Σχέση

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε μια μακροχρόνια σχέση είναι η επίλυση μιας διαμάχης, όταν κανένας από τους δύο δεν θέλει να υποχωρήσει από τις απόψεις του.

Αυτό όμως είναι αδύνατον να συμβαίνει πάντα. Θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θα χρειαστεί να κάνετε πίσω και να δεχτείτε κάτι που ίσως δεν ικανοποιεί πλήρως τις επιθυμίες σας.

Δεν είναι μόνο το “τι θέλω εγώ” από τη ζωή μου, αλλά και το τι θέλει η σύντροφος μου.

Μην ξεχνάς ότι ο στόχος δεν είναι να αποδείξει ο ένας στον άλλον ότι έχει δίκιο, αλλά να βρεθεί κοινό έδαφος και η σχέση να συνεχίσει να εξελίσσεται.

 

#7. Αφιερώστε Χρόνο Καθένας στον Εαυτό του Μέσα στην Μακροχρόνια Σχέση

Χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου, για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα.

Αφιερώνοντας χρόνο καθένας στον εαυτό του, θα αποφύγετε να εμπλακείτε σε μια σχέση αλληλεξάρτησης και θα μπορέσετε να φορτίζετε τις μπαταρίες σας, ώστε τελικά να μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα στην σχέση.

#8. Δώστε Ώθηση στην Χημεία της Αγάπης

Υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες και ορμόνες που πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο, σαν αποτέλεσμα των έντονων συναισθημάτων, αλλά και μετά το σεξ.

Μια από αυτές είναι η οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της σύνδεσης, της εμπιστοσύνης και της αγκαλιάς.

Η έκκριση της οξυτοκίνης παρατηρείται μετά από την έντονη βλεμματική επαφή, τις αγκαλιές, τα φιλιά ακόμη και το κράτημα των χεριών και βέβαια με το σεξ.

Μην παραβλέπεις λοιπόν την σημασία των παραπάνω σε μια μακροχρόνια σχέση. Αγγίξτε ο ένας τον άλλον, φλερτάρετε και κάντε σεξ, ώστε να αισθανθείτε αυτή την οικειότητα.

 

#9. Μάθε να Τσακώνεσαι!

 

Οι τσακωμοί σε μια μακροχρόνια σχέση είναι κάτι δεδομένο.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζεις πώς να συμπεριφερθείς.

Σε μια στιγμή που νιώθεις θυμωμένος, απογοητευμένος, προδωμένος ή αγχωμένος μπορεί να αισθανθείς την ανάγκη να ρίξεις το φταίξιμο στην σύντροφο σου.

Αυτό θα την φέρει σε μια θέση άμυνας, κατά την οποία μοναδικός σκοπός της θα είναι να αντικρούσει τα επιχειρήματα σου, χωρίς όμως αυτό να οδηγεί σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Πρώτα απ’ όλα, μείνε μακριά από την στείρα κριτική και την εχθρότητα.

Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτά είναι να ρίξεις λάδι στη φωτιά.

Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από μια θετική σκοπιά, να βάλεις λίγο χιούμορ στην κατάσταση και να δείξεις στην γυναίκα ότι την εκτιμάς και κατανοείς την άποψη της.

Ακόμη πιο βασικό είναι επίσης να μπορείς να διαλέξεις τη σωστή στιγμή για μια διαμάχη.

Όταν είσαι κουρασμένος και θυμωμένος, το μυαλό σου θα είναι γεμάτο αρνητικές σκέψεις που ενδεχομένως να δυσκολευτείς να κρατήσεις για τον εαυτό σου και θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Κάντε ένα βήμα πίσω και ασχοληθείτε με το πρόβλημα, όταν θα μπορείτε να το κάνετε με αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς άλλα πράγματα που θα σας αποσπούν την προσοχή.

Συμπέρασμα:

Η διατήρηση μιας σχέσης δεν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί προσπάθεια όχι μόνο από εσένα, αλλά και από τη γυναίκα

Τα παραπάνω μικρά μυστικά θα σε βοηθήσουν να πορευτείς όσο γίνεται πιο ομαλά σε αυτή τη σχέση και να τη διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξίζεις το καλύτερο στην ζωή σου. Ξεκίνα να το διεκδικείς

About Μαρία Νικολοπούλου