Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα 4 λάθη που κάνουμε όλες όταν βάφουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι

Τα 4 λάθη που κάνουμε όλες όταν βάφουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι

Είτε προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα, είτε δεν θέλεις να ασχοληθείς με την ταλαιπωρία του να κλείσεις ραντεβού σε κομμωτήριο, είτε χρειάζεσαι μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, είτε απλά απολαμβάνεις την ευκολία και την άνεση, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να επιλέξεις να βάψεις τα μαλλιά σου από την άνεση του σπιτιού σου, και το καταλαβαίνουμε.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσεις ότι, παρόλο που αυτή μπορεί να φαίνεται η ευκολότερη οδός αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά λάθη που θα μπορούσαν να αποβούν επιζήμια για τη συνολική εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών σου, αν δεν είσαι προσεκτική. Στην πραγματικότητα, ενώ πολλές γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους προκειμένου να καλύψουν το γκριζάρισμα ή να διατηρήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση, ορισμένες παγίδες θα μπορούσαν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα πιο συνηθισμένα λάθη βαφής μαλλιών στο σπίτι που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία αν θέλεις τα καλύτερα αποτελέσματα, συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τις συμβουλές των ειδικών.

 Υποθέτοντας ότι το χρώμα θα μοιάζει με εκείνο στο κουτί
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν μια βαφή μαλλιών είναι ότι περιμένουν το χρώμα να βγει ακριβώς όπως φαίνεται στο κουτί. Οι φωτογραφίες στο κουτί δεν αποτελούν ακριβή αναπαράσταση του χρώματος. Όποτε αντί να βασίζεσαι στη φωτογραφία των μαλλιών του μοντέλου, θα πρέπει να κοιτάξεις το μικρό δείγμα μαλλιών στο χρωματολόγιο του  κατάστημα. Η βαφή σε κουτί δεν είναι μια κατάσταση «one size fits all» -ένα νουμέρο για όλες-, οπότε δεν πρέπει ποτέ να υποθέσεις ότι το προϊόν θα δείχνει το ίδιο σε εσένα όπως στο μοντέλο ή σε οποιονδήποτε άλλο που το χρησιμοποιεί. Τα μαλλιά κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά και κανένα προϊόν δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε μαλλί. Αυτό ισχύει τόσο για το ίδιο το χρώμα όσο και για την επίδραση που μπορεί να έχει στην υγεία των τριχών.

Σίγουρα δεν θα βλάψεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας τη λάθος απόχρωση,  αλλά θα απογοητευτείς αν θέλεις ένα συγκεκριμένο χρώμα, αλλά καταλήξεις με κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι κάθε χρώμα εξίσου κολακευτικό. Η επιλογή της λάθος απόχρωσης μπορεί να σε μεγαλώνει ή να σκληρύνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου αμέσως, τραβώντας την προσοχή στις λεπτές γραμμές, τις ατέλειες και τις δυσχρωμίες στο πρόσωπό , ή ακόμη και τονίζοντας τις αραιές τούφες. Ανεξάρτητα από την ηλικία, όμως, είναι φυσικό ορισμένα χρώματα να συμπληρώνουν τη φυσική σου ομορφιά, ενώ άλλα να κάνουν το αντίθετο.

Η εύρεση της καλύτερης βαφής μαλλιών για εσάς απαιτεί την εξέταση πολλών διαφορετικών παραγόντων. Οι επαγγελματίες  εκτιμούν μια ποικιλία στοιχείων, όπως το επίπεδο του φυσικού χρώματος, τον τόνο του δέρματος, την προηγούμενη τεχνητή χρωστική, το ποσοστό του γκρι και πολλά άλλα, όταν καταλήγουν στον καλύτερο συνδυασμό και το καλύτερο αποτέλεσμα για τα μαλλιά μίας πελάτισσας τους. Εάν επιλέξεις να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και αυτά τα στοιχεία.

 Αφήνεις το προϊόν σε χρήση για πολύ ώρα ή για πολύ λίγο
Το σωστό είναι να αφήνεις τη βαφή των μαλλιών σου για πολύ λίγο ή πολύ περισσότερο χρόνο μπορεί να έχει συνέπειες στην υγεία των μαλλιών σου και στο συνολικό χρώμα. Αν βάφεις τα μαλλιά σου σε μια πιο σκούρα απόχρωση, δεν θα πρέπει να τα αφήσεις να απορροφήσουν το προϊόν για πολύ ώρα, μπορεί να γίνουν πιο σκούρα από ό,τι θα ήθελες και τότε μπορεί να καταλήξεις με ένα μη κολακευτικό ή ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς μια πιο ανοιχτή βαφή για τα μαλλιά και την αφήσεις για πάρα πολύ ώρα, θα μπορούσες να βλάψεις σοβαρά τα μαλλιά σου, το ίδιο ισχύει και για τεχνικές όπως το ντεκάπαζ. Μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά και σπάσιμο.

 Λάθος εφαρμογή
Τίποτα δεν τραβάει την αρνητική προσοχή στα μαλλιά  όσο μια λάθος περασμένη βαφή, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν βάφουν τα μαλλιά τους στο σπίτι. Το ομοιόμορφο βάψιμο των μαλλιών είναι μια σχολαστική διαδικασία, δεν μπορείς απλά να το απλώσεις παντού όπως θα έκανες με ένα σαμπουάν ή conditioner και να ελπίζεις για το καλύτερο. Πρέπει να διαχωρίσεις σωστά τα μαλλιά και να εφαρμόσεις τη βαφή σε κάθε τμήμα, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα μαλλιά είναι βαμμένα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Δυστυχώς, η σωστή εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη από μόνη σας. Το να το βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, ειδικά όταν εφαρμόζεις τη βαφή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι να αφήσεις έναν επαγγελματία  να χειριστεί τα πράγματα, αλλά αν πρέπει να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, είναι σημαντικό να πάρεις το χρόνο σου και να είσαι όσο το δυνατόν πιο ακριβής.

 Προσπαθείς να βάψεις τα φρύδια σου
Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσεις τη βαφή που σου περίσσεψε από το χρώμα των μαλλιών σας στα φρύδια, δεν πρέπει να το κάνεις. Δεν είναι μόνο επικίνδυνο να χρησιμοποιείς βαφή τόσο κοντά στα μάτια, αλλά η προσπάθεια να ταιριάξεις το χρώμα των φρυδιών μπορεί να οδηγήσει σε λεπτότερα φρύδια. Το να βγάζεις τα φρύδια σου πολύ λεπτά ή να χάνεις τις τρίχες των φρυδιών σου από τη βαφή μπορεί να σε μέγαλωσει αμέσως. Τα λεπτά φρύδια όχι μόνο είναι ξεπερασμένα, αλλά τραβούν επίσης την προσοχή στις ρυτίδες γύρω από το μάτι.

Συμπέρασμα  

Εκτός από την πιθανότητα ενός μη κολακευτικού χρώματος ή μιας ανεπαρκούς εφαρμογής, η βαφή στο σπιτι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα μαλλιά σου, οδηγώντας σε μια πιο γερασμένη εμφάνιση που προκαλείται από την αραίωση και την ξηρότητα. Μπορεί να επωφεληθείς από την αγορά ποιοτικά εξασφαλισμένων επαγγελματικών βαφών μαλλιών αντί για φθηνότερες μάρκες φαρμακείου.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις όλα αυτά τα ζητήματα είναι να αφήσεις τη δουλειά σε επαγγελματίες.

.theissue.

About Μαρία Νικολοπούλου