Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα 5 λουλούδια που προκαλούν αλλεργίες και είναι καλό να τα αποφύγεις στον κήπο σου

Τα 5 λουλούδια που προκαλούν αλλεργίες και είναι καλό να τα αποφύγεις στον κήπο σου

Η κύρια αιτία των εποχιακών αλλεργιών μας θα μπορούσε να κρύβεται στα παρτέρια μας.

Οι κήποι αυτήν την περίοδο είναι ένα μικρό θαύμα που δημιουργούμε και είναι μια απόλαυση για να τους χαζεύουμε. Είναι ένα πραγματικό θέαμα να δεις όταν η αυλή σου τελικά ανθίζει σε μια πολύχρωμη οθόνη φωτεινών ανθισμάτων, αλλά έχει ένα μειονέκτημα και είναι ένα πράγμα που αποδεικνύεται πραγματική ενόχληση για πολλές από εμάς: αλλεργίες.

Οι εποχιακές αλλεργίες πιστεύεται ότι επηρεάζουν περίπου 1 στους 5 από εμάς και τα συμπτώματα εμποδίζουν τους πάσχοντες να περνούν ποιοτικό χρόνο στην υπέροχη ύπαιθρο πολλούς μήνες του χρόνου. Κι ενώ συσχετίζουμε τις αλλεργίες μας συνήθως με τα δέντρα, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί συνηθισμένοι ύποπτοι που μπορεί να κρύβονται στα παρτέρια μας και να είναι οιβασικοί υπαίτιοι των αλλεργιών μας.

αλλεργίες και φυτάPIN IT

Σύμφωνα με το livingetc.com, υπάρχουν μερικά λουλούδια που μπορεί να ευθύνονται για τις φαγούρες στο λαιμό σου ή για τα μάτια σου που δακρύζουν κάθε φορά που βγαίνεις στον κήπο ή στο μπαλκόνι σου και σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να αποφύγεις να τα φυτέψεις.

1. Αμβρόσιος

φυτά και αλλεργίεςPIN IT

Αυτό το κοινό φυτό ανθίζει σε ομάδες μικρών κίτρινων λουλουδιών που παράγουν υψηλά επίπεδα γύρης, καθιστώντας το ένα φυτό ικανό να προκαλέσει αλλεργίες. «Η αμβροσία είναι μια τυπική πηγή αλλεργιών», λέει ο ειδικός στα φυτά Aaditya Bhatta και ιδρυτής του Plantscraze. «Η γύρη του μπορεί να διασκορπιστεί σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας αλλεργίες σε άτομα που δεν είναι καν κοντά»Παράγει το μεγαλύτερο μέρος της γύρης του αργά το καλοκαίρι, από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, επομένως τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να αφαιρέσεις το φυτό στο παρτέρι σου, πριν προλάβει να σου προκαλέσει αλλεργίες.

2. Ηλίανθοι

αλλεργίες και φυτά PIN IT

Οι ηλίανθοι είναι αγαπημένοι σε πολλές αυλές χάρη στις μεγάλες επιδεικτικές τους κεφαλές λουλουδιών, που οριοθετούνται από έντονα κίτρινα ή πορτοκαλί πέταλα. Αλλά δυστυχώς, δεν είναι μια λογική επιλογή εάν σου προκαλείται εύκολα αλλεργία. Οι ηλίανθοι όχι μόνο παράγουν πολλή γύρη, αλλά είναι γνωστό ότι προκαλούν και διάφορες άλλες αλλεργίες, όπως το άσθμα και η επιπεφυκίτιδα.

3. Χρυσάνθεμα

αλλεργίες και φυτάPIN IT

Ένα παραδοσιακό αγαπημένο λουλούδι είναι τα χρυσάνθεμα τα οποία δεν φαίνονται μόνο όμορφα μέσα στον κήπο σου, αλλά αποτελούν επίσης μια υπέροχη ιδέα για να δαικοσμήσουν το σαλόνι σου μέσα σε βάζο. «Αν και τα χρυσάνθεμα τυπικά βγαίνουν το φθινόπωρο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στη γύρη τους και οι άνθρωποι που έχουν άσθμα μπορεί να θεωρήσουν ότι η γύρη είναι απίστευτα ερεθιστική», λέει ο Aaditya.

4. Μαργαρίτες

αλλεργίες και φυτάPIN IT

Υπήρχε ποτέ πιο νοσταλγικό λουλούδι από τη μαργαρίτα; Οι περισσότερες από εμάς έχουμε καλές αναμνήσεις από το να μαζεύουμε αυτά τα όμορφα μικρά φυτά – το οποίο είναι ένα κοινό ζιζάνιο – και να φτιάχνουμε στεφανάκια μαργαρίτας ως παιδιά, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε να φυτεύουμε καλλιεργούμενες ποικιλίες εάν υποφέρουμε από εποχιακές αλλεργίες αυτή την εποχή του χρόνου.
«Η αερομεταφερόμενη γύρη τους μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε φτέρνισμα και υγρά μάτια», προειδοποιεί ο Aaditya. «Αντ’ αυτού, επιλέξτε πανσέδες. Φτιάχνουν ένα υπέροχο λουλούδι χαμηλού αλλεργιογόνου και βγαίνει σε διάφορα χρώματα». Καλό είναι να λάβουμε υπόψην ότι οι πανσέδες ανθίζουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο, έτσι δεν θα αντέξουν την έντονη ζέστη του καλοκαιριού όπως κάνουν οι μαργαρίτες.

5. Γιασεμί

αλλεργίες και φυτάPIN IT

Το γλυκό άρωμα του γιασεμιού είναι συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, αλλά είναι επίσης ένα αλλεργιογόνο φυτό. «Το γιασεμί είναι ένα όμορφο και αρωματικό λουλούδι, αλλά το άρωμα του μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς με άσθμα», λέει ο Aaditya. «Η γαρδένια είναι ένα παρόμοιο λουλούδι που παράγει λιγότερο άρωμα και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αλλεργίες». Αυτοί οι πολυετείς θάμνοι καταλαμβάνουν επίσης λιγότερο χώρο από το γιασεμί, καθιστώντας τους μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς κήπους και μπαλκόνια.

ηλιανθοςPIN IT

Διάβασε επίσης:

5 λουλούδια που μπορείς εύκολα να φυτέψεις στο περβάζι σου και να γεμίσει το σπίτι χρώματα

Η καλλιέργεια λουλουδιών δεν περιορίζεται μόνο στους κήπους και στα μπαλκόνια μας, μπορούμε να δώσουμε χρώμα και στα περβάζια. Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούμε να φυτεύσουμε τα οποία το μόνο που χρειάζονται είναι φως και φροντίδα.

φυτάPIN IT

Βάζοντας στον χώρο μας κάποια από αυτά θα προσθέσουμε έκτός από χρώμα στο εσωτερικό και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

About Μαρία Νικολοπούλου