Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Την άμεση απελευθέρωση της Πισπιρίγκου ζητά ο Κούγιας , μετά τα νέα δεδομένα – Μηνύσεις σε Καρακούκη και Καλόγρηα –

Την άμεση απελευθέρωση της Πισπιρίγκου ζητά ο Κούγιας , μετά τα νέα δεδομένα –  Μηνύσεις σε Καρακούκη και Καλόγρηα –

Την άμεση άρση του δεύτερου εντάλματος προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου που εκδόθηκε για την υπόθεση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, αιτήθηκε από την ανακρίτρια της υπόθεσης ο συνήγορος της κρατούμενης και για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος σωρεία νέων καταθέσεων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του κ. Κούγια, από την ανακρίτρια της υπόθεσης ζητείται η άμεση απελευθέρωση της 34χρονης, που δικάζεται ήδη ενώπιον του ΜΟΔ για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς όπως υποστηρίζει η υπεράσπισή της “κατέρρευσε” η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αίτημα αιτιολογείται από: “τις νεκροψίες – νεκροτομές και τις επακολουθήσασες ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ.κ. τακτικών ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσιόλα (προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών), την πραγματογνωμοσύνη για την Μαρία- Ελένη του τακτικού ιατροδικαστή Πειραιώς κου Τσαντίρη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Λαρίσης κου Κραββαρίτη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Πελοποννήσου και παθολογοανατόμου κου Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την προηγηθείσα έκθεση της ιατροδικαστή του πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Δημακοπούλου, τη νέα μαρτυρική κατάθεση του ιατρού – παθολογοανατόμου του ΚΑΤ κου Ευτυχιάδη, ο οποίος στην ουσία ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, αλλά και την πρώτη παθολογοανατομική του έκθεση, αλλά κυρίως την από 20/1/2023 επτάωρη συμπληρωματική κατάθεση της κας Αγγελικής Τσιόλα επί όλων των ιατρικών επιστημονικών προσεγγίσεων, δηλαδή μετά από όλες τις παραπάνω καταθέσεις και εκθέσεις που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και χωρίς καμία βιβλιογραία, των αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών Αθηνών κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα”.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης, η άμεση απελευθέρωση της κατηγορουμένης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας “είναι επιβεβλημένη και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση, αφού πλέον η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου έχει καταρρεύσει και κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος”.

Ο κ. Κούγιας προαναγγέλλει παράλληλα προσφυγή της κατηγορουμένης σε αστικά και ποινικά δικαστήρια κατά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, που παρέδωσαν στην Εισαγγελία γνωμάτευση για τους θανάτων των δύο κοριτσιών, στην οποία, κατά την πλευρά της 34χρονης, στηρίχθηκε η δεύτερη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για τα μικρότερα παιδιά της.

About Μαρία Νικολοπούλου