Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Την Ετήσια Έκθεση του Ελληνικού Εμπορίου εκπροσώπησαν οι αντιπρόσωποι της ΕΣΕΕ από τους Εμπορικούς Συλλόγους του νομού

Την Ετήσια Έκθεση του Ελληνικού Εμπορίου  εκπροσώπησαν οι αντιπρόσωποι της ΕΣΕΕ από τους Εμπορικούς Συλλόγους του νομού

«Η πορεία προς την κανονικότητα περνάει μέσα από την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) παρουσίασε το Σάββατο 23-2-2019, την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου για το 2018. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και η βουλευτής της ΝΔ Α’ Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Παραβρέθηκαν βουλευτές, πρόεδροι κοινωνικών εταίρων και επιμελητηρίων καθώς και εκατοντάδες εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας εξήρε τη «μάχη επιβίωσης» του εμπορικού κόσμου τα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού εμπορίου είναι οι άνθρωποί του, οι επιχειρηματίες που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας και αναλαμβάνουν το ατομικό τους ρίσκο». Κατέθεσε τις απόψεις της Συνομοσπονδίας για τη καθοριστική σημασία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στην γενικότερη είσοδο της χώρας στην ανάπτυξη. «Εάν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας δεν είναι σε καλή κατάσταση, το «σώμα» της Ελλάδας δε μπορεί να προχωρήσει με σταθερότητα» τόνισε ο κ. Καρανίκας.

«Οι Έλληνες έμποροι δώσαμε τη μάχη μας για δέκα χρόνια, επιβιώσαμε υπό αντίξοες συνθήκες, τώρα ήρθε η ώρα να τα καταφέρουμε και να πάρουμε τη θέση που αξίζουμε στην αγορά» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, καταγράφοντας τα βασικά αιτήματα του κλάδου, όπως, μεταξύ άλλων, την προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη μείωση του φορολογικού και μη μισθολογικού κόστους, τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

H υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου, αφού υπογράμμισε στην ουσιαστική συνεργασία που έχει με την διοίκηση της ΕΣΕΕ, τόνισε πως «από τον Μάρτιο θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία το οποίο θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και θα περιλαμβάνει και κούρεμα οφειλής, ενώ για τη στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που έπληξε η κρίση, υλοποιούμε και το πρόγραμμα “Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία” για 5.000 ανέργους, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου την οικονομική δραστηριότητά τους. Το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12, με ποσό που κυμαίνεται από 12.000€ έως και 36.000€» είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος μέσα από μια δέσμη μέτρων, επισημαίνοντας «τη μείωση από 1/1/2019 των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος τετραετίας».

Η βουλευτής της ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε τη συμβολή της ΕΣΕΕ στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «η Ελλάδα να απαλλαγεί από τη στρεβλή φορολογική και ασφαλιστική πολιτική, που ουσιαστικά εκμηδενίζει τους κόπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στο ίδιο πλαίσιο επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% καθώς και τη μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από το 15% στο 5%. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25,000 € από τις 10,000 €, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία και θα διευκολύνει την ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και τη δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών. Το ελληνικό εμπόριο, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήταν και θα εξακολουθήσουν να είναι τα βασικά στηρίγματα της οικονομικής και κοινωνικής προόδου», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Τον Νομό Κορινθίας στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου  εκπροσώπησαν οι αντιπρόσωποι της ΕΣΕΕ από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κορίνθου , Ξυλοκάστρου και Αγίων Θεοδώρων.

Διαβάστε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο την ετήσια έκθεση :

Φωτογραφικό Υλικό :

2

eskorinthos.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου