Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο σου για να είσαι έτοιμος τον χειμώνα!

Τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο σου για να είσαι έτοιμος τον χειμώνα!

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το αυτοκίνητο μας εξυπηρετεί πάρα πολύ. Μπορείς να μετακινηθείς με την παρέα σου εύκολα, γρήγορα και με άνεση. Είτε η μετακίνησή σου είναι αυθημερόν σε μια παραλία, είτε για ένα διήμερο, είτε για να κάνεις διακοπές για περισσότερο καιρό. Για να είσαι σίγουρος όμως ότι διατηρείς το αυτοκίνητό σου σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να το προσέξεις.

Αυτές οι συμβουλές είναι για εκείνου που δεν γνωρίζουν το τι πρέπει να γίνει για την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις παγωμένες πόρτες και παράθυρα, την παγωμένη μηχανή και πολλά ακόμα. Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, σου εύχομαι να μην έχεις κάποιο πρόβλημα.

 

Κινήσεις που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο μετά το καλοκαίρι!

Έλεγξε την μπαταρία

mpataria autokinito

 

Οι μπαταρίες στα αυτοκίνητα δεν κρατάνε για πάντα. Θα πρέπει να κάνεις αλλαγή μπαταρία για να μην φτάσεις σε σημείο να έχεις πρόβλημα με την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Αν δεν ξέρεις να ελέγχεις την μπαταρία μόνος σου, μπορείς να πας σε έναν επαγγελματία και να κάνει τον έλεγχο για σένα.

Προστάτεψε την μπαταρία του αυτοκινήτου σου

mpataria amaksi

Τα καλώδια που φτάνουν στους πόλους της μπαταρίας, πολλές φορές μπορεί να λερωθούν και να προκαλέσουν ζημιά στην μπαταρία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι προστασίας. Αυτό μπορείς να το βρεις σε καταστήματα που έχουν είδη αυτοκίνητου.

Λίπανση παραθύρου

lipantiko para8uro

Το χειμώνα με τις βροχές μπορείς να περάσει νερό στις εσοχές από τα παράθυρα του αυτοκίνητου. Αν αυτό το νερό παγώσει μπορείς να προκαλέσει ζημιές που θα σου κοστίσουν πολύ περισσότερο από ένα σπρέι λίπανσης. Η πρόληψη μπορεί να σε γλυτώσει από μεγάλα έξοδα.

Λίπανση πόρτας

lipantiko porta

 

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις πόρτες του αυτοκίνητου. Η αλήθεια είναι ότι δε θα δημιουργηθεί τόσο μεγάλη ζημιά εκτός κι αν είσαι άτυχος. Μπορεί όμως να βρεθείς σε σημείο να μη μπορείς στο αυτοκίνητό σου ένα πρωί που θα πρέπει να πας στην δουλειά.

Έλεγξε τα ελαστικά

elastiko autokinito

Τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εχθρός σου τον χειμώνα. Μπορεί το καλοκαίρι να μην καταλαβαίνεις έντονα την διαφορά καθώς είναι πιο εύκολο να πιάσουν θερμοκρασία. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και τον χειμώνα. Κάνε ένα καλό έλεγχο και αν χρειάζεται να τα αντικαταστάσεις μην το σκεφτείς δεύτερη φορά.

AUTO TAGARAS

Χρησιμοποίησε αντιψυκτικό

autokinito sumvoules

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να βάλουν ακόμα και νερό βρύσης στο αυτοκίνητό τους. Το καλοκαίρι αυτό μπορεί να είναι εντάξει και να μην δημιουργήσει πρόβλημα. Όσο πιο κρύος είναι όμως ο καιρός, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να παγώσει το νερό. Η λύση είναι να βάλεις αντιψυκτικό πριν φτάσεις στο σημείο να μην μπορείς να ξεκινήσεις το αυτοκίνητό σου.

Να έχεις μαζί σου αλυσίδες

xioni alusides autokinito

ΜΑΡΑΣ – ΜΠΟΖΙΚΗΣ Ε.Π.Ε. – Επίσημο Service Αυτοκινήτων

Οι αλυσίδες είναι πολύ σημαντικές για τον χειμώνα. Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πας σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να πας χωρίς αλυσίδες. Μπορείς να κολλήσεις και να μην μπορείς να φύγεις ή να χάσεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα, ένα ζευγάρι αλυσίδες είναι απολύτως απαραίτητο

 

the-man.gr

About Μαρία Νικολοπούλου