Τραγανά και light!
Υλικά
- Μπαρμπούνια ή κουτσομούρες (3-4 ψάρια ανά άτομο)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια και στη συνέχεια τα αλευρώνετε. Αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, ραντίζετε με αρκετό ελαιόλαδο τα ψάρια και τα τοποθετείτε στη σειρά. Ψήνετε για 20 περίπου λεπτά και ρίχνετε χυμό λεμονιού μόλις τα σερβίρετε για να μην πανιάσουν. Θα γίνουν πεντανόστιμα και χωρίς τις θερμίδες του τηγανιού.
Υλικά
- Μπαρμπούνια ή κουτσομούρες (3-4 ψάρια ανά άτομο)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια και στη συνέχεια τα αλευρώνετε. Αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, ραντίζετε με αρκετό ελαιόλαδο τα ψάρια και τα τοποθετείτε στη σειρά. Ψήνετε για 20 περίπου λεπτά και ρίχνετε χυμό λεμονιού μόλις τα σερβίρετε για να μην πανιάσουν. Θα γίνουν πεντανόστιμα και χωρίς τις θερμίδες του τηγανιού.
Μια ωραία συνταγή για φάβα σαλάτα με αβοκάντο και κινόα που συνδυάζεται υπέροχα με το ψάρι σας
Υλικά
- 1 κούπα κινόα πλυμένη
- 2 κούπες φάβα
- Χυμός από 3 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σούπας κύμινο
- Αλάτι
- 2 κομμένα αβοκάντο
Διαδικασία
- Βάζουμε την κινόα σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά
- Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να φύγουν όλα τα νερά
- Προσθέτουμε δύο κούπες νερό και τη βράζουμε για 10 λεπτά
- Βράζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό
- Όταν σωθεί το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και σερβίρουμε!
- Η φάβα σαλάτα με αβοκάντο και κινόα είναι έτοιμη!