Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χταπόδι στιφάδο : Από το Ιχθυοπωλείο του Λόντρα

Χταπόδι στιφάδο : Από το Ιχθυοπωλείο του Λόντρα

Θαλλασινό στιφάδο με χταπόδι που  θα σας κάνει να ξεχάσετε αυτό με το λαγό η και με το μοσχάρι , δεν είναι απαραίτητο να είναι Σαρακοστή για να το δοκιμάσετε .

Η συνταγή είναι από την κ Ντίνα Λόντρα

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

1 χταπόδι περίπου 1300γρ.

1 κιλό κρεμμύδια μικρά για στιφάδο καθαρισμένα, ολόκληρα

ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού καλό σπιτικό ξύδι

1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη

2 κ.σ πολτό ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι κρασί (λευκό ή κόκκινο)

1/2 κ.γ. μπούκοβο

4-5 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένουμε καλά και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει, προσθέτουμε το ξύδι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδο μέχρι να πάρουν χρώμα , βάζουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το μπούκοβο (εφόσον επιλέξουμε να βάλουμε),το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε .

 

Τώρα βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, 1- 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το χταπόδι και τα κρεμμύδια. Σταδιακά κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό και ελέγχουμε αν χρειάζεται ζεστό νερό και αλάτι. Στα τελευταία δέκα λεπτά αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα ,το φαγητό όταν μείνει με το λάδι του τότε σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

About Μαρία Νικολοπούλου