Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη βόρεια Ελλάδα από  σήμερα Πέμπτη (27-05-2021) το απόγευμα, με βροχές και ισχυρές  καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Κόρινθος

1. Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (28-05-2021).

2. Εκ νέου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (28-05-2021), στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη.

tα ισχυρά φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη νέα εβδομάδα.

Αρκετή ζέστη θα έχει και σήμερα Πέμπτη 27/5 και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι τις μεσημεριανές ώρες όταν και στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές.

«Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια από το μεσημέρι απόγευμα και μετά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Υπάρχουν θερμοκρασιακές διαφορές στα χαμηλά και υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να δημιουργείται αστάθεια. Ιδιαίτερη προσοχή στην κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική» είπε ο κ.Μαρουσάκης καλώντας έτσι τους κατοίκους αυτών των περιοχών -παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών- να μην υποτιμούν τα καιρικά φαινόμενα.

Αναφορικά με την θερμοκρασία σήμερα η κατάσταση θα είναι πιο «υποφερτή» λόγω των ανέμων που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις στο Αιγαίο κοντά στα 5 με 6 μποφόρ.

Μάλιστα, η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες θα υποχωρήσει περαιτέρω καθώς οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που ήταν πάνω από την χώρα μας θα μετατοπιστούν προς την νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου, δηλαδή προς την Κύπρο και την Τουρκία. «Οι θερμοκρασιακές τιμές θα είναι πιο συμβατές για την εποχή» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Καλό το Σαββατοκύριακο, βροχές από Δευτέρα
Αναφορικά με το Σαββατοκύριακο που ενδιαφέρει τους περισσότερους, αφού δίνει πλέον και την ευκαιρία κοντινών αποδράσεων, ο καιρός θα είναι καλός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open με κάποια μικρά προβλήματα την Κυριακή κυρίως στα ορεινά. Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης αν δούμε καταιγίδες να πλησιάζουν προς παραθαλάσσια τμήματα πρέπει να μην είμαστε στη θάλασσα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κεραυνών.

Τέλος, η νέα εβδομάδα δεν θα μπει με καλό καιρό καθώς θα έχουμε νέα αστάθεια Δευτέρα και Τρίτη και δεν αποκλείεται βροχές να δεχτούν και τα ορεινά της Αττικής.

Δείτε την πρόγνωση αναλυτικά:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

About Μαρία Νικολοπούλου