Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έκτακτο: Στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Έκτακτο: Στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Γιατί αποφασίστηκε τελικά η μεταφορά του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ποια η κατάστασή του. Ποιο το μήνυμα που έστειλε πριν την εισαγωγή του.

Κορονοϊός: σε ΜΑΦ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μεταφέρεται τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και εισήχθη το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας νοσηλευόταν σε απλή μονάδα Covid με ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, για καθαρά προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η μεταφορά του σε ΜΕΘ, παρά την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο εκπρόσωπός του ανέφερε ότι ο Aρχιεπίσκοπος είχε πυρετό από χθες 37,7, ενώ, σύμφωνα με πηγές από την Αρχιεπισκοπή, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα. Κυρίως η ηλικία του -είναι 82 ετών- οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς του στην απόφαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αρνητικός τόσο στα rapid, όσο και στα μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και στο τεστ που έκανε την Παρασκευή πριν από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου, μετά από συμπτώματα που παρουσίασε και σήμερα οι γιατροί έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αν και τα συμπτώματά του παραμένουν ήπια.

Τον κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες στην αρχιεπισκοπή ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου