Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ένας Θεραπευτής Μιλάει για το Νο1 Σημάδι που Δείχνει πως η Σχέση σας δεν θα Διαρκέσει

Ένας Θεραπευτής Μιλάει για το Νο1 Σημάδι που Δείχνει πως η Σχέση σας δεν θα Διαρκέσει

Όταν κανείς είναι μέσα σε μια ερωτική σχέση είναι πολύ δύσκολο να δει τον σύντροφό του γι αυτό που είναι, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό. Η αδρεναλίνη, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη επηρεάζουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος λειτουργεί κι έτσι λίγο-πολύ η κριτική ικανότητα επηρεάζεται κι αυτή με τη σειρά της. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μπορείτε να αναζητήσετε για να καταλάβετε αν η σχέση σας θα αντέξει στον χρόνο.

 

Ο Τζον Κιμ, θεραπευτής και life coach, μας δίνει κάποιες ιδέες για το πώς μπορεί να είναι μια «λάθος» σχέση. Λέει, λοιπόν, στο Psychology Today: «Ο σκοπός δεν είναι να νιώσετε πως μετανιώνετε για το παρελθόν σας ή να πανικοβληθείτε για την τωρινή σας σχέση, αλλά να οξύνεται το ραντάρ σας και σκεφτείτε τι επιλογές έχετε. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μερικές ειλικρινείς συζητήσεις με τον σύντροφό σας ή η μετατόπιση της συμπεριφοράς σας προς κάποια άλλη κατεύθυνση».

thehomeissue_relationship3

Το να ξεχνάει κάποιος ποιος είναι σαν άτομο και να μην νιώθει ο εαυτός του μέσα στη σχέση, είναι σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά

Ο ίδιος πιστεύει πως το να ξεχνάει κάποιος ποιος είναι σαν άτομο και να μην νιώθει ο εαυτός του μέσα στη σχέση, είναι σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά. Μας λέει: «Είναι το σημείο που ό,τι σας άρεσε στον εαυτό σας, αυτό που είστε και αυτό που σας κάνει μοναδικούς, έχει κάνει φτερά». Δυστυχώς, είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλές σχέσεις αλλά είναι δύσκολο να το εντοπίσουμε γιατί συμβαίνει σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου.

 

«Πολλές φορές, οι σύντροφοί μας προσπαθούν να μας ελέγξουν και ονομάζουν αυτή τη συμπεριφορά αγάπη» προσθέτει. «Με τον καιρό, αυτό μας αφαιρεί αυτό που είμαστε και αυτό που θέλουμε να γίνουμε». Διευκρινίζει, ωστόσο, πως δεν είναι πάντα λάθος του συντρόφου μας. Αν είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες σας τις σχέσεις, τότε ο βασικός παρονομαστής είστε μάλλον εσείς. «Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω μιας διαστρεβλωμένης πεποίθησης η οποία αντιλαμβάνεται την αγάπη ως αυτοθυσία, αντί να την σκέφτεται με όρους αμοιβαίων συμβιβασμών και αμοιβαίας ωρίμανσης».

thehomeissue_relationship1

Αν συνειδητοποιήσει κάποιος την κατάσταση και δουλέψει, θα βρει ξανά τον εαυτό του μέσα στη σχέση.

 

Η συμβουλή του είναι να συνειδητοποιήσει κάποιος αυτή την κατάσταση και να δουλέψει προς την κατεύθυνση όπου θα βρει ξανά τον εαυτό του μέσα στη σχέση. «Αν δεν το κάνετε αυτό, δεν φέρνετε τον αληθινό σας εαυτό μέσα στη σχέση, αλλά την εξάρτηση».

 

About Μαρία Νικολοπούλου