Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ένταση στο Πολυτεχνείο – Δεν άφησαν βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι

Ένταση στο Πολυτεχνείο – Δεν άφησαν βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν στεφάνι

Ένταση επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις 8:30 όταν οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης εκ μέρους της διακοινοβουλευτικής επιτροπής πήγαν να καταθέσουν στεφάνι. Ομάδα ατόμων, πιθανότατα φοιτητές, αντέδρασαν στην παρουσία τους και δεν τους επέτρεψαν να μπουν.

Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα τους απώθησαν, ενώ κάποιοι πέταξαν και το στεφάνι.

Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αποχώρησαν, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών, που έγραφε Διακοινοβουλευτική Επιτροπή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Αθανασίου είπε:

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμεΖήτω το Πολυτεχνείο».

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου