Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έρευνα: «Μία αφορά άπιστος, για πάντα άπιστος»

Έρευνα: «Μία αφορά άπιστος, για πάντα άπιστος»

Τη λαϊκή δοξασία «μία αφορά άπιστος, για πάντα άπιστος» επιβεβαιώνει μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία άπιστοι άνδρες ή γυναίκες των οποίων η σχέση έχει διαλυθεί εξαιτίας των ατασθαλιών τους, έχουν τριπλάσιες ή περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν και τον επόμενο σύντροφό τους.

Στην έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ συμμετείχαν συνολικά 329 γυναίκες και 155 άνδρες, οι οποίες/οι κατέγραψαν τις λεπτομέρειες της ερωτικής τους ζωής σε 11 διαφορετικά ερωτηματολόγια, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Επρόκειτο για ανύπαντρα άτομα, πολλά από τα οποία έκαναν περισσότερες από μία σχέσεις μέσα στο χρονικό πλαίσιο της έρευνας.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα άτομα που έκαναν (-) με τρίτο άτομο στην πρώτη τους σχέση, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν και τον επόμενο σύντροφό τους, συγκριτικά με τα άτομα που ήταν εξαρχής πιστά.

Επίσης, τα άτομα που δήλωσαν ότι είχαν εξαπατηθεί σε προηγούμενη σχέση τους είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πέσουν θύματα απιστίας στη μετέπειτα ερωτική τους ζωή.

Σύμφωνα με τον Χάρι Μπένσον, εκπρόσωπο του βρετανικού Marriage Foundations, η συγκεκριμένη έρευνα έχει διδακτικό χαρακτήρα: «Όλα τα άτομα που συνάπτουν παράνομους δεσμούς με ανθρώπους που είναι ακόμα παντρεμένοι, ελπίζοντας να αντικαταστήσουν τον/την σύζυγο, όταν διαλυθεί ο γάμος, πρέπει να έχουν το νου τους. Αν είσαι το τρίτο πρόσωπο, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ο καλός σου ή η καλή σου δεν θα κάνει το ίδιο και σ’ εσένα;»

flash.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου