Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έτσι θα Μείνουν οι Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

Έτσι θα Μείνουν οι Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας
  • Χρησιμοποιήστε απλούς χρονοδιακόπτες για να ανοιγοκλείνουν αυτόματα τα φώτα στο σπίτι όταν λείπετε.
  • Μην αφήνετε τα παιδιά να απαντούν μόνα τους την εξώπορτα.
  • Μην ανακοινώνετε την απουσία σας σε τηλεφωνητές, internet -π.χ. facebook- και σε πολύ κόσμο.
  • Οι κλειδαριές ασφαλείας και ο συναγερμός είναι τα δύο βασικά βήματα για να ασφαλίσετε την περιουσία σας. Δεν αρκούν όμως. Η αμέλεια (εκ μέρους μας) είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος των διαρρηκτών. Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε ακόμη για να θωρακίσετε το σπίτι σας.

    Οι καλύτερες κλειδαριές Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τη διάρρηξη είναι να βάλετε συναγερμό και να κλειδώνετε πόρτες και παράθυρα ακόμα κι αν πρόκειται να λείψετε μόνο για λίγα λεπτά. Ασφαλέστερες παραμένουν οι κλειδαριές που έχουν έναν μόνο κύλινδρο και τοποθετούνται στην πόρτα με ατσάλινη πλακέτα και μεγάλες βίδες, ενώ οι μεταλλικοί ράβδοι ασφαλείας πρέπει να εισχωρούν τουλάχιστον πέντε εκατοστά στο πλαίσιο της πόρτας. Ποτέ μην αφήνετε έξτρα κλειδί κάτω από χαλάκια, επάνω από κουφώματα ή μέσα σε γλάστρες. Το κάνουν όλοι, το ξέρουν όλοι και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Αν χρειάζεστε ένα έξτρα σετ κλειδιά για την περίπτωση που θα κλειδωθείτε απ’ έξω, δώστε το σε κάποιον έμπιστο συγγενή ή φίλο. Mην αφήνετε μικρά παιδιά να απαντάνε την εξώπορτα χωρίς να είστε κι εσείς μαζί τους.

     

    liv_00725759_diarrhktes_makria1_2x

    Μάθετε στα μικρά παιδιά να μην ανοίγουν την πόρτα μόνα τους, ακόμα κι αν βρίσκεστε κι εσείς στο σπίτι.

    Προσοχή στις συρόμενες μπαλκονόπορτες Οι συρόμενες πόρτες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού οι διαρρήκτες συνήθως τις σηκώνουν εύκολα από τις ράγες αφού πρώτα έχουν παραβιάσει την κλειδαριά. Τοποθετήστε τις επιπλέον ειδικές κλειδαριές ασφαλείας που αφού «βιδώσουν» δεν επιτρέπουν καμία κίνηση της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου. Τοποθετήστε τα φώτα όσο πιο ψηλά γίνεται για να μην μπορούν εύκολα να καταστραφούν.

    Ανιχνευτές κίνησης Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας αλλά και να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού αν τοποθετήσετε ανιχνευτές κίνησης στο εξωτερικό του σπιτιού. Κάθε φορά που κάποιος θα πλησιάζει, τα φώτα θα ανάβουν από μόνα τους. Όταν λείπετε, ζητήστε από έναν γείτονα που εμπιστεύεστε να παραλαμβάνει την αλληλογραφία σας. Εάν έχετε κήπο, αναθέστε σε κάποιον να συνεχίσει να τον περιποιείται τακτικά. Χρησιμοποιήστε απλούς χρονοδιακόπτες -είναι οικονομικοί και εύκολοι στην τοποθέτηση- για να ανοιγοκλείνουν αυτόματα τα φώτα. Αναζητήστε χρονοδιακόπτες που ενεργοποιούνται σε άτακτα χρονικά διαστήματα.

     

    liv_11020274_diarrhktes_makria2_2x

    Τοποθετήστε ψηλά τα φώτα στους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να είναι δύσκολο να τα αποσυνδέσουν.

     

    Καλός φωτισμός Οι κλέφτες συχνά προτιμούν να δρουν στο σκοτάδι. Γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να έχετε εισόδους, διαδρόμους, σκάλες και εξωτερικούς χώρους πάντα καλά φωτισμένους. Μην αφήνετε κλαδιά δέντρων, θάμνους και αναρριχητικά φυτά να προσφέρουν κάλυψη στις πόρτες και στα παράθυρα, ούτε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκαρφάλωμα. Επίσης, σκεφτείτε σοβαρά την ξενοιασιά και την ασφάλεια που μπορεί να σας παρέχει ένα συμβόλαιο ασφάλισης σπιτιού, αλλά μην ξεχάσετε να μελετήσετε καλά τις λεπτομέρειες του και το αν καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Τέλος, μην ανακοινώνετε την απουσία σας σε τηλεφωνητές, internet -π.χ. facebook- και σε πολύ κόσμο.

     

    δ

    Ένας συναγερμός θα σας κάνει σίγουρα να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.

    Κάντε φασαρία Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν λείπετε εκτός πόλης είναι να αφήσετε στο σπίτι σας κάποιες συσκευές ανοιχτές, όπως είναι το ραδιόφωνο. Έτσι, θα υπάρχει μονίμως φασαρία μέσα στο σπίτι πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες από το να μπουν σε αυτό.

25 Πρώην Διαρρήκτες Αποκαλύπτουν τι Αφήνει το Σπίτι σας Εκτεθειμένο!

  • Το 15% των διαρρηκτών απάντησαν πως δεν τους αρέσει να μπαίνουν σε σπίτια με σκύλους.
  • Το 22% δεν εισβάλλει σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας.
  • Οι διαρρήκτες δεν τρομάζουν από ανοιχτά φώτα και ταμπέλες για ύπαρξη σκύλου.
  • ‘Eχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι εκείνα τα σημάδια που βλέπουν οι διαρρήκτες και τους πείθουν για το αν πρέπει να εισβάλλουν σε ένα σπίτι ή όχι; Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία αποκαλύπτει ποια είναι τα σημεία που αφήνουν το σπίτι σας εκτεθειμένο σε ληστείες.

    Η Co-operative Ασφαλιστική Εταιρεία μίλησε με 25 πρώην διαρρήκτες και έβγαλε τα συμπεράσματά της για το ποια είναι τα σημάδια που κοιτάνε οι εισβολείς και ποια είναι αυτά που παραβλέπουν.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα γαβγίσματα των σκύλων και τα φωτάκια των ενεργοποιημένων συναγερμών είναι σημάδια που συνήθως οι διαρρήκτες προσέχουν και όταν κάποιο σπίτι έχει το ένα ή και τα δύο αυτά σημάδια συνήθως δεν πλησιάζουν εύκολα.

     

    Τα αναμμένα φώτα δεν αποτρέπουν τους ληστές από το να εισβάλλουν σε ένα σπίτι.

    Τα αναμμένα φώτα δεν αποτρέπουν τους ληστές από το να εισβάλλουν σε ένα σπίτι.

    Από την άλλη μεριά οι 25 διαρρήκτες απάντησαν σχεδόν ομόφωνα πως τα αναμμένα φώτα και οι ταμπέλες που προειδοποιούν για σκύλους δεν τους τρομάζουν.

    Άλλα σημάδια που θεωρούν αποτρεπτικά για να εισβάλλουν σε ένα σπίτι είναι οι κάμερες ασφαλείας αλλά και τα φώτα που ανάβουν ύστερα από ανίχνευση κίνησης. Συγκεκριμένα το 26% των διαρρηκτών που ρωτήθηκαν απάντησαν πως δεν πλησιάζουν σε σπίτια με φωτισμό που ανάβει με φωτοκύτταρο όταν ανιχνεύει κίνηση και το 22% δεν εισβάλλει σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας.

    Οι συναγερμοί και οι κάμερες ασφαλείας είναι αποτρεπτικά για έναν ληστή.

    Οι συναγερμοί και οι κάμερες ασφαλείας είναι αποτρεπτικά για έναν ληστή.

    Το 15% των διαρρηκτών απάντησαν πως δεν τους αρέσει να μπαίνουν σε σπίτια με σκύλους που γαβγίζουν ενώ το 11% τόνισε πως τους απωθούν τα φωτάκια από ενεργοποιημένους συναγερμούς.

    Οι διαρρήκτες επίσης είπαν πως υπάρχουν 2 λάθη που δεν πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού: το άνοιγμα και το σβήσιμο των φώτων κάθε μέρα τις ίδιες ακριβώς ώρες και το κλείσιμο των κουρτινών κάθε φορά που οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού φεύγουν από την οικία. Αυτά είναι 2 λάθη που παρατηρούν οι διαρρήκτες και τους είναι πολύ πιο εύκολο να ληστέψουν σπίτια που ακολουθούν αυτές τις λάθος τακτικές.

    Αν ο σκύλος σας είναι πολύ φιλικός και δεν κουνιέται εύκολα, τότε καλύτερα να πάρετε ακόμα έναν σκύλο, λίγο πιο ζωηρό.

    Αν ο σκύλος σας είναι πολύ φιλικός και δεν κουνιέται εύκολα, τότε καλύτερα να πάρετε ακόμα έναν σκύλο, λίγο πιο ζωηρό.

    Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μην μπείτε ποτέ στο στόχαστρο κάποιου διαρρήκτη φροντίστε, λοιπόν, να τοποθετήσετε κάμερα ασφαλείας στην είσοδο ή και στο εσωτερικό του σπιτιού σας, να βάλετε φώτα που ανάβουν ύστερα από ανίχνευση κίνησης, να ενεργοποιείτε πάντα τον συναγερμό σας όταν φεύγετε από το σπίτι και φυσικά-αν είστε φιλόζωοι-να αγοράσετε ένα ζωηρό σκυλάκι εκπαιδευμένο να γαβγίζει πάντα στους ξένους.

house-2595677_960_720

     Σπίτι στην Κορινθία

  • spirossoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου