Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Έτσι θα την την βγάλεις σχεδόν τζάμπα στις διακοπές

Έτσι θα την την βγάλεις σχεδόν τζάμπα στις διακοπές

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία για να περάσεις λίγες ημέρες χαλάρωσης.

Ας μιλήσουμε επιτέλους με ειλικρίνεια. Οι διακοπές δεν είναι απλώς πολυτέλεια είναι ανάγκη. Ανάγκη για ξεκούραση. Ανάγκη για ηρεμία. Ανάγκη για απόλαυση. Ανάγκη για να ξεφύγουμε από την σκληρή καθημερινότητα που μας «πνίγει». Ωστόσο μια ματιά στις τιμές που παίζουν σε ακτοπλοϊκά, δωμάτια και σε συνδυασμό με την απίστευτη ακρίβεια, οι διακοπές θυμίζουν άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία. Εκτός κι αν ακολουθήσουμε τον… έξυπνο δρόμο και καταφέρουμε να κατεβάσουμε το μπάτζετ.

Αυτό μπορεί να συμβεί με  απλούς τρόπους, τους οποίους θα διαβάσεις παρακάτω.

Δεν υπάρχει μόνο η Σαντορίνη

Η Ελλάδα σου προσφέρει τόσες πολλές εναλλακτικές που είσαι «αδικαιολόγητος» αν δε βρεις μία οικονομική εναλλακτική. Καλή και η Μύκονος, αλλά το μυστικό για οικονομικές διακοπές για να περάσεις τέλεια είναι οι εναλλακτικοί προορισμοί. Αλόννησος, Σύβοτα, Πάργα, Κάλυμνος είναι μερικοί από αυτούς.

Μαγευτικά τοπία και πεντακάθαρες παραλίες χωρίς να χρειάζεται να διαθέσεις μία περιουσία.

Δεν υπάρχει μόνο η Χώρα

Οι τιμές στα «κέντρα» των νησιών είναι σαφώς υψηλότερες απ’ τις τιμές των καταλυμάτων στα περίχωρα. Για ένα ταξίδι στη Σύρο, για παράδειγμα, ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις και έξω απ’ την Ερμούπολη.

Σε μερικές περιπτώσεις, η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια.

Δεν υπάρχει μόνο ο Αύγουστος

Η Ελλάδα έχει την «ευλογία» να έχει μεγάλο σε διάρκεια καλοκαίρι. Οι τιμές των καταλυμάτων τον Σεπτέμβριο είναι σαφώς χαμηλότερες και, γενικά, οι επιχειρηματίες του νησιού αρχίζουν να υιοθετούν τιμές «εκτός σεζόν».

tips για οικονομικές διακοπές
Chen Mizrach/ Unsplash

Δεν υπάρχει μόνο το αυτοκίνητο

Τα περισσότερα νησιά έχουν οργανωμένη αστική συγκοινωνία το Καλοκαίρι και μερικά, μάλιστα, μπορείς να τα γυρίσεις με τα πόδια.

Αν, πάλι, θες οπωσδήποτε αυτοκίνητο δες αν είναι προτιμότερο να νοικιάσεις ένα εκεί παρά να το μεταφέρεις ακτοπλοϊκά απ’ τον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν μόνο οι ταβέρνες

Προετοιμάσου. Βάλε φρούτα στη διατροφή σου και μάθε να μαγειρεύεις.

Δε θα πιστεύεις πόσα λεφτά μπορείς να εξοικονομήσεις αν αποφύγεις το εστιατόριο για κάποιες μέρες.

Δεν υπάρχουν μόνο τα bar

Τα bar και τα clubs το Καλοκαίρι, ειδικά στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις «απλησίαστα».

Προτίμησε μία μπύρα απ’ το περίπτερο ή ένα ποτό στο χέρι (πάντα με μέτρο) και βρες ένα σημείο με θέα τη θάλασσα. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να περιηγηθείς με την παρέα σου στα σοκάκια του νησιού.

Δεν υπάρχουν μόνο οι οργανωμένες παραλίες

Σε όλους αρέσει η άνεση μιάς οργανωμένης παραλίας. Παρόλα αυτά, και εκεί οι τιμές είναι αρκετά υψηλές. Ομπρέλα στον ώμο, ψάθα και πετσέτες. Η εναλλακτική που μπορεί να σε «σώσει» οικονομικά

Δεν υπάρχουν μόνο τα δωμάτια ξενοδοχείου

Το camping θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά δεν είμαστε όλοι φαν. Αν είστε μεγάλη παρέα ή έχεις οικογένεια, το να νοικιάσεις 2-3 δωμάτια θα σου κοστίσει ακριβά. Προτίμησε να νοικιάσεις ένα σπίτι, το οποίο σου παρέχει και κουζίνα. Κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να μαγειρεύεις χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία.

ipop.gr – .ratpack.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου