Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ίσθμια Ναός του Ποσειδώνα ο Μέγας Αλέξανδρος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος όλων των Ελλήνων-βίντεο

Ίσθμια Ναός του Ποσειδώνα ο Μέγας Αλέξανδρος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος όλων των Ελλήνων-βίντεο

ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Το τέμενος του Ισθμίου Ποσειδώνα, όπως φαίνεται από αναθήματα, υπήρχε κατά τον 7ο π.Χ. αιώνα. Κατά τα μέσα του ίδιου αιώνα ιδρύθηκε ο αρχαϊκός ναός, ο οποίος καταστράφηκε από φωτιά στις αρχές του 5ου αιώνα.

Ξαναχτίστηκε ως δωρικός περίπτερος με τοπικό πωρόλιθο, είχε πτερό 6Χ13 κιόνων και διαστάσεις του στυλοβάτη περίπου 54Χ23 μέτρων. Καταστράφηκε, όμως, μετά από 70 χρόνια την άνοιξη του 390 π.Χ., επισκευάστηκε και συνέχισε να ακμάζει ως το 146 π.Χ., οπότε ο Μόμμιος κατέστρεψε ολοσχερώς την Κόρινθο. Μετά το 44 π.Χ., με τον επανοικισμό της Κορίνθου, ο ναός ανοικοδομήθηκε.

Η Ισθμία λόγω και της επίκαιρης γεωγραφικής της θέσης αποτέλεσε τόπο συνεδρίων – συναθροίσεων: -481 και 480π.Χ για την αντιμετώπιση των Περσών -337π.Χ. ο Φίλλιπος Β’ ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος των Ελλήνων. -336π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος όλων των Ελλήνων. -302π.Χ. ο Δημήτριος Πολιορκητής αναγορεύεται ηγεμόνας της Ελλάδας. -Το 196 π.Χ. ο Ρωμαίος ηγεμόνας Τίτος Κόϊντος Φλαμινίνος ανακηρύσσει κατά τη διάρκεια των Ισθμίων αγώνων το αυτοδιοίκητο και ελεύθερο των Κορινθίων, Φωκίων, Λοκρών, Ευβοέων , Μαγνησίων Θεσσαλών, Περαιβών, ενώ η Κορινθία γίνεται έδρα της Αχαϊκής Συμπολιτείας.

Δεν αξιώνω να κερδίσω χρήματα από το συγκεκριμένο βίντεο όπως και από κανένα άλλο βίντεο μου. Σκοπός τον βίντεο μου είναι η προβολή της χώρας μου. Της Ελλαδας της ομορφότερης χώρας του κόσμου. Επιτρέπετε η αναμετάδοση του βίντεο από όποιον το επιθυμεί.

Παρακαλώ πολύ όσα ηλεκτρονικά μέσα το αναμεταδόσουν να το κάνουν μέσα από την επίσημη πλατφόρμα του Youtube. Παρακαλώ πολύ σε περίπτωση που υπάρξει αναμετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι εμφανή το logo του καναλιού μου.

Σας ευχαριστώ πολύ Up Drones 

About Μαρία Νικολοπούλου