Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αγωνιστικό κάλεσμα για την ανατροπή απόφασης που διπλασιάζει τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Σικυωνίων

Αγωνιστικό κάλεσμα για την ανατροπή απόφασης που διπλασιάζει τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Σικυωνίων
Με την 350/2022 απόφασή της η Οικονομική επιτροπή του δήμου μας μειοψηφούντων των κ.κ. Δημήτ .Μαστοράκη και Νικολ. Ζαχαρόπουλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση των δημοτικών τελών απο 100% έως και 140% με την αιτιολογία πως πρέπει να καλυφθεί το αυξημένο κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας -ηλεκτροφωτισμού που προκύπτει κυρίως από την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ καθώς και την αύξηση τις τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Το κόστος αυτό ανέρχεται περίπου στα 1.100.000 Ευρώ που θα πρέπει να καλύψει ο Σικυώνιος πολίτης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για την επιβίωση του εποχή.
Η πρόταση αυτή της οικονομικής επιτροπής ήρθε για συζήτηση την 13/11/2022 στο δημοτικό συμβούλιο και μειοψήφησε αλλά ο απαράδεκτος νόμος που ισχύει και αλλοιώνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έναντι της οικονομικής επιτροπής δίνει το πράσινο φως για την λεηλασία των νοικοκυριών με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη.
Κύριος υπεύθυνος για την αύξηση των τελών είναι ο δήμαρχος και η δημοτική ομάδα του που από το 2011 που έχει αναλάβει τις τύχες του δήμου μας δεν έκανε απολύτως τίποτα στην διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα σήμερα ο ιδιώτης ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με δικά μας χρήματα να κάνει μπίζνες με τα δικά μας απορρίμματα και να μας χρεώνει 152 ευρώ τον τόνο.
Επειδή ο Δήμος διοικείται από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,και όχι από οποιαδήποτε ολιγομελή επιτροπή , ως ενεργοί Σικυώνιοι πολίτες δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτή η απαράδεκτη και άδικη απόφαση της αύξησης των δημοτικών τελών.
Καταγγέλλουμε ως ανίκανη και επικίνδυνη την δημοτική αρχή του κ. Σταματόπουλου και ζητάμε ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής επειδή είναι και άδικη αλλά και μειοψήφησε στο δημοτικό συμβούλιο.
Καλούμε τους Σικυώνιους πολίτες να παραβρεθούνε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 7:00 στο αμφιθέατρο του Δήμου, που θα τεθεί το θέμα.
ΣΙΚΥΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

About Μαρία Νικολοπούλου