Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω»: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τον βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

«Αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω»: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τον βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα «Ενάντια στην συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών στην Θεσσαλονίκη»

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για να μην γίνει συγκάλυψη στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα με εμπλεκόμενους γόνους επιχειρηματικών οικογενειών, πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.

Μετά την καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης ξημερώματα Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη και μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει συγκάλυψη, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στέκονται στο πλευρό της κοπέλας που βρήκε την δύναμη να μιλήσει με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω».

Η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας είναι μαζική, καθώς εκτιμάται ότι συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα.

«Αδελφή μου, εγώ σε πιστεύω»: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τον βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τον ομαδικό βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

 

Νωρίτερα, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα ολοκλήρωσε τη συμπληρωματική της κατάθεση ενώπιων της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παρουσία ψυχολόγου, μετά από αίτημα των ανακριτικών αρχών.

 

Μετά από περίπου 1,5 ώρα βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η 24χρονη, η οποία κατέθεσε -μεταξύ άλλων- SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα. Πρόκειται για γραπτά μηνύματακλήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις επίμαχες ώρες με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, πριν και μετά τον βιασμό που κατήγγειλε την ίδια ημέρα στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν της είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να της κάμψουν τις αντιστάσεις.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

«Περιμέναμε ότι θα είχαμε σήμερα τα αποτελέσματα του αίματος και του DNA, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αλλάξουν οι κατηγορίες, να γίνουν βαρύτερες και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη φυλακή ως προφυλακιστέοι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλε η Γεωργία. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, αλλά έπρεπε να είχε ληφθεί και αίμα», είπε ο κ. Ζιώγας.

«Η Γεωργία δεν έχει αντιφάσεις και οι καταθέσεις της κρίνονται ειλικρινείς», είπε ο δικηγόρος της.

«Εμφανίστηκε σήμερα με θάρρος, πάλι μπροστά στην ανακρίτρια, και επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Η Γεωργία τα είπε με θάρρος, με το πρόσωπό της ξεσκέπαστο και το κεφάλι της ψηλά. Εμείς επιβεβαιώσαμε όσα η Γεωργία ανέφερε στις προηγούμενες καταθέσεις της και συμπληρωματικά προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ισχυρίστηκε την προηγούμενη φορά», ανέφερε ο κ. Ζιώγας.

About Μαρία Νικολοπούλου