Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αθήνα : Το απεργιακό ποτάμι ξεχείλισε ( Βίντεο- ΦΩΤΟ)

Αθήνα  : Το απεργιακό ποτάμι ξεχείλισε ( Βίντεο- ΦΩΤΟ)

 

Αθήνα: Το απεργιακό ποτάμι ξεχείλισε – Στα σκουπίδια το τερατούργημα – Πρόταση για κλιμάκωση με νέα απεργία στις 16/6 (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Από άκρη σε άκρη όλη η χώρα «παρέλυσε» καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών και στις συγκεντρώσεις Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, στέλνοντας μήνυμα ότι με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να αχρηστεύσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πετώντας το νομοθετικό σκουπίδι της κυβέρνησης στον κάλαθο των αχρήστων. Το απεργιακό ποτάμι έστειλε παράλληλα μήνυμα άμεσης συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, βροντοφωνάζοντας «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο».

Αθήνα: Απεργιακή πλημμύρα στη συγκέντρωση των Συνδικάτων

Ένα απεργιακό ποτάμι σχηματίστηκε από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, με χιλιάδες διαδηλωτές να καταφτάνουν στις προσυγκεντρώσεις για να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια. Χαρακτηριστικό του τεράστιου μεγέθους της απεργιακής κινητοποίησης ήταν ότι η συγκέντρωση στα Προπύλαια πριν καν ξεκινήσει εκτεινόταν από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, με τον κόσμο διαρκώς να καταφθάνει.

Τα μηνύματα ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα ήταν συγκλονιστική, είχαν φτάσει από τα ξημερώματα, όπου πολλοί χώροι δουλειάς είχαν «νεκρώσει», ενώ και οι προσυγκεντρώσεις που ακολούθησαν ήταν κατάμεστες.

«10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός»«7ωρο – 5νθημερο σταθερή δουλειά – αυτό ζητάει η εργατιά»«8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία – δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία»«Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή – οργανώσου τώρα για την ανατροπή», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για να πάρει άμεσα πίσω το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, ανεβαίνοντας στο βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σημείωσε ότι, «Προτείνουμε στα Συνδικάτα νέα απεργιακή κλιμάκωση για τις 16 Ιούνη και νέα απεργιακή συγκέντρωση. Προτείνουμε συλλαλητήρια, πικετοφορίες, άλλες μαζικές αντιδράσεις από Σωματεία και μαζικούς φορείς στην Αθήνα και σε όλους τους μεγάλους δήμους της Αττικής τις επόμενες ημέρες. Συνεδριάσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις των Συνδικάτων από σήμερα το απόγευμα».(διαβάστε παρακάτω αναλυτικά και δείτε εδώ βίντεο).

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου