Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ακης Πετρετζίκης: 2+1 συνταγές για λαχταριστά και πανεύκολα φθινοπωρινά γλυκά

Ακης Πετρετζίκης: 2+1 συνταγές για λαχταριστά και πανεύκολα φθινοπωρινά γλυκά

Παρακάτω θα βρεις τρεις συνταγές για υπέροχα, λαχταριστά και πανεύκολα γλυκά του φθινοπώρου από τον Ακη Πετρετζίκη.

Μπήκαμε στον Οκτώβριο και ο καιρός αρχίζει σιγά-σιγά να… γίνεται πιο φθινοπωρινός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις τον καφέ σου με υπέροχα γλυκά που φτιάχνονται με υλικά της εποχής!

Παρακάτω θα βρεις τρεις συνταγές για υπέροχα, λαχταριστά και πανεύκολα γλυκά του φθινοπώρου από τον Ακη Πετρετζίκη.

Ακης Πετρετζίκης: Γλυκιά πίτα κολοκύθας

Συστατικά

6 φύλλα κρούστας για γλυκά

Για τη γέμιση

500 γρ. πουρέ κολοκύθας
400 γρ. γάλα εβαπορέ
2 αβγά
200 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Επιπλέον

80 γρ. βούτυρο, λιωμένο για άλειμμα
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
κανέλα, για το πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
Σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. με αποσπώμενη βάση, αρχίζουμε και το στρώνουμε με τα φύλλα κρούστας πασπαλίζοντας βούτυρο πάνω σε κάθε ένα. Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα, ανάμεσα από το φύλλο και τη φόρμα.
Από πάνω βάζουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπορέσουμε να την κόψουμε.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Ακης Πετρετζίκης: 2+1 συνταγές για λαχταριστά και πανεύκολα φθινοπωρινά γλυκά

Ακης Πετρετζίκης: Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

Συστατικά

Για το κέικ

200 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
5 αβγά, μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2 αχλάδια
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
βούτυρο, για τη φόρμα
κακάο, για τη φόρμα

Για το crumble

40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. φουντούκια, τριμμένα
40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει τοποθετούμε ένα μπολ ώστε να δημιουργήσουμε μπεν μαρί. Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Προσοχή δεν θέλουμε να κάψει το μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπεν μαρί στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ανακατέψουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και κακαωμένη φόρμα 10×35 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κανέλα και το τζίντζερ. Απλώνουμε πάνω από το κέικ και αφήνουμε στην άκρη.

Για το crumble

Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα τριμμένα φουντούκια, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το crumble με τα χέρια μας πάνω από τα αχλάδια και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

thetoc.gr

About Μαρία Νικολοπούλου