Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αλέξανδρος Πνευματικός: Μια πρόταση σκάνδαλο για μελέτη 390.000 ευρώ καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Αλέξανδρος Πνευματικός: Μια πρόταση σκάνδαλο για μελέτη 390.000 ευρώ καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Μια πρόταση σκάνδαλο για μελέτη 390.000 ευρώ καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΙΣΤΟΡΙΚΟ Το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) δεν εγκρίνει την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου που υποβλήθηκε δια μέσου της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Αρχαίας Κορίνθου με θετική εισήγηση.

Γιατί δεν εγκρίθηκε; Γιατί ο κ. Νανόπουλος πήρε το λόγο στη συνεδρίαση του ΚΑΣ και ζήτησε να μην εγκριθεί, γιατί δεν είχε την έγκριση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Για 15 μήνες δεν ασχολήθηκαν καθόλου όπως παραδέχθηκαν να προωθήσουν την έγκριση του σχεδιασμού για ανοιχτό θέατρο, χώρους εκθεσιακούς, προβολών, συνεδρίων, ανακατασκευής του εγκαταλελειμμένου ´ΞΕΝΙΑ¨ , ανάπλαση του χώρου κλπ, από το ΚΑΣ που είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή από τον Απρίλιο του 2019 υποβάλλει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ξέχασαν τα θετικότατα σχόλια που έκαναν στην παρουσίαση της προμελέτης το Φεβρουάριο του 2019 στην Αρχαία Κόρινθο.

Σήμερα μας είπε στο ΔΣ ο αντιδήμαρχος μελετών κ. Γκερζελής Γιάννης ότι «καλά έκανε το ΚΑΣ και απέρριψε την μελέτη» και ότι «δεν πρέπει να γίνει ανοιχτό θέατρο»!!!. Βέβαια μας είπε επίσης, ότι «πρέπει να κατεδαφίσουμε τα καταστήματα στο κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου»!!! και αλλά πρωτότυπα για τελεφερίκ Λέχαιο μέχρι Ακροκόρινθο κλπ !!!.

Το εξωφρενικό ποσό των 390.000 ευρώ για μελέτη αποκατάστασης του Ξενία και του περιβάλλοντος χώρου πρότειναν στην Οικονομική Επιτροπή, μελέτη απλή που μπορεί να συνταχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως έκαναν μέχρι σήμερα χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ ( πχ αποκαταστάσεις σχολείων, αποκατάσταση Αστεροσκοπείου Στεφανίου, ακόμα και νέα σχολικά συγκροτήματα), αλλά και εκεί κατάφεραν το ακατανόητο, να διαλύσουν μια άριστα λειτουργούσα τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Εύγε!!!

Στη προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν το υπερβολικό κόστος της μελέτης μας είπαν για πρώτη φορά στο ΔΣ για μελέτη και για το θέατρο, αλλά και πάλι το προτεινόμενο ποσό είναι απαράδεκτο. Και βέβαια τότε μπαίνει το ερώτημα.

Χωρίς προέγκριση χωροθέτησης από το ΚΑΣ θα κάνετε άχρηστες μελέτες για τις μελέτες;

Η Αρχαία Κόρινθος δεν έχει ανάγκη από άλλο ένα δημοτικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ούτε από τελεφερίκ, ούτε από κατεδάφιση καταστημάτων στο κέντρο της, αλλά από μια ολοκληρωμένη πρόταση όπως αυτή περιγράφεται στην άριστη προμελέτη του κ. Δημητρίου Μπάρτζη, που με το ποσό μόνο των 5.000 ευρώ με το ΦΠΑ, περίγραψε μαζί με το δικό του και το όραμα των κατοίκων της ιστορικής και πολιτιστικής πρωτεύουσας του Δήμου μας.

Της Αρχαίας Κορίνθου που πρέπει σιγά σιγά όλα τα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής να αγαπήσουν.

About Μαρία Νικολοπούλου