Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αλέξανδρος Πνευματικός στον Βασίλη Νανόπουλο: Αλήθεια φέτος δεν μοιράσατε ούτε σοκολάτες στους φτωχούς ;

Αλέξανδρος Πνευματικός στον Βασίλη Νανόπουλο: Αλήθεια φέτος δεν μοιράσατε ούτε σοκολάτες στους φτωχούς ;
Κύριε Νανόπουλε καλές γιορτές, το νέο έτος να σας βρει με υγεία και να γίνετε επιτέλους παραγωγικός για το καλό των Δημοτών μας και του Δήμου.
Είμαστε από τους λίγους Δήμους στη χώρα που έχετε επιλέξει, αντί για βοήθεια στους αναξιοπαθούντες να βοηθάτε τους αρεστούς προς εσάς ξεχνώντας το προεκλογικό, « Ένας Δήμος για όλους». Αλήθεια φέτος δεν μοιράσατε ούτε σοκολάτες στους φτωχούς ; Επιμένετε 16 μήνες να μην συμβασιοποιείτε προμήθειες που ακόμα και τα δικαστήρια δικαίωσαν αυτόν που κέρδισε τους διαγωνισμούς και δεν σας ενοχλεί ότι χιλιάδες Δημότες μας, αλλά και αναξιοπαθούντες όλου του νόμου Κορινθίας μένουν αβοήθητοι.
Την παραπληροφόρηση την έχετε επιλέξει εσείς κύριε Νανόπουλε ως βασικό όπλο για να πετύχετε τους στόχους σας. Εμείς στην ανακοίνωση λέξη προς λέξη περιγράφουμε γεγονότα και την απραξία της δημοτικής αρχής για 16 μήνες, για την κατασκευή των παιδικών σταθμών στην Κόρινθο και στα Αθίκια.
Προτιμάτε επίσης χωρίς αιτιολόγηση να με θίγετε προσωπικά.
Εγώ εξελέγην δήμαρχος τρεις τετραετίες στο Δήμο Κορινθίων, δεν εξελέγην δήμαρχος από καραμπόλα και δεν ήμουν δήμαρχος μίας χρήσης .
Η διαστρέβλωση γεγονότων, το διαζύγιο που έχετε κατά καιρούς με την αλήθεια, όπως σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή, είναι δική σας συνειδητή πρακτική, για να δικαιολογήσει την απραξία 16 μηνών, τα λάθη, τις παράνομες αποφάσεις και τις παραλείψεις που συνεχίζονται .
Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Δήμου Κορινθίων σε επίσημη ανακοίνωση ο κύριος Νανόπουλος να κρίνει αποτελέσματα δημοπρασιών και να αποφασίζει ο ίδιος για το ποιος εργολάβος κάνει ή δεν κάνει για να εκτελέσει έργο του Δήμου, με τα δικά του προσωπικά κριτήρια που θα ελεγχθούν. Αλήθεια θα πρέπει να δημοπρατούμε ξανά και ξανά τα έργα του Δήμου, μέχρι να πετύχουμε τον εργολάβο που θα εκτελέσει το έργο να είναι της αρεσκείας μας ; Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων που μάλλον για να εκτελέσεις έργο δεν είναι απαραίτητο μόνο να κερδίζεις ακόμη και διεθνείς διαγωνισμούς δημοπρασιών, αλλά να είσαι και αρεστός στον κ. Νανόπουλο . Αλλά και στον κ. Πούρο πρέπει να είσαι αρεστός, που και αυτός σήμερα μας είπε, ότι δεν επιθυμούμε να συμβασιοποιήσουμε τα δύο έργα των παιδικών σταθμών στον δεύτερο που μειοδότησε στους διαγωνισμούς, όταν ο πρώτος δεν προσκομίζει δικαιολογητικά κατακύρωσης, όπως προβλέπει η νομοθεσία!!! Νέα ήθη, νόμιμες πρακτικές;
Λέτε στην ανακοίνωση σας : «Αγνοώντας πως με ψέματα δεν κατόρθωσε ποτέ κανείς να ξεγελάσει για πολύ καιρό κανέναν! Τουναντίον, ο δρόμος του ψέματος είναι εκείνος που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και την πολιτική απομόνωση.» . Είναι το μόνο που συμφωνώ με την ανακοίνωση σας κ. Νανόπουλε γιατί αυτό αφορά εσάς και την πρακτική που έχετε.
Ο κ. Νανόπουλος μέσα στον κορονοϊό κόντρα στο Πνεύμα των εορτών, της περισυλλογής και της ενδοσκόπησης επιχειρεί με σπουδή πρωτοφανή να περάσει αποφάσεις για το μέλλον του δήμου με αδιαφανείς διαδικασίες, συνήθως παράνομα όπως στο έργο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη, χωρίς δημόσια διαβούλευση χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου και λαϊκή έγκριση όπως στον ηλεκτροφωτισμό, αλλά και τώρα για την ματαίωση διεθνών διαγωνισμών και επαναδημοπράτηση των δύο παιδικών σταθμών.
Για όλα τα άλλα θέματα που ανοίγετε είμαι στην διάθεση για δημόσιο διάλογο όποτε επιθυμείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν με αγγίζουν αυτά που αναφέρετε και το ξέρετε πολύ καλά. Μερικά μάλιστα τα ακούω για πρώτη φορά.
Δεν μου απαντήσατε ούτε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή βεβαίως, γιατί 16 μήνες δεν ξεκίνησαν οι Παιδικοί σταθμοί, γιατί δεν εντάξατε τα έργα στο ΕΣΠΑ;
Κύριε Νανόπουλε μήπως κάτι μας κρύβετε ; Μήπως δεν πιστεύετε στην κοινωνική πολιτική με την ανάπτυξη νέων παιδικών σταθμών που εμείς κατά προτεραιότητα υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με την ίδρυση και λειτουργία νέων παιδικών σταθμών στα Εξαμίλια, στην Κλένια στο Γαλατάκι και στο Σοφικο; Γιατί 16 μήνες δεν λειτουργείτε τον παιδικό σταθμό στο Σοφικό που σας παραδώσαμε και τον έχετε κάνει αποθήκη κυλικείο;
Περιμένω βεβαίως και απάντηση για το σκάνδαλο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη. Εκεί παρατηρώ ότι πάθατε αφωνία.
Καλές Γιορτές .
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

About Μαρία Νικολοπούλου