Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ….

Η άνοιξη μας άλλαξε τη διάθεση και μας δημιουργεί πάντα μια επιθυμία για ανανέωση στο σπίτι. Νιώστε την αλλαγή της εποχής, καλοδεχτείτε την στο σπίτι σας και με μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές θα δείτε τη διάθεση αλλά και την εικόνα του σπιτιού σας να αλλάζει…

kjkj

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστιες αλλαγές στο σπίτι σας για να ανανεωθεί. Μπορείτε απλά να επενδύσετε σε πιο μικρές καλόγουστες αλλαγές που θα σας κοστίσουν λιγότερο και θα ξεμπερδέψετε με αυτές πιο γρήγορα.

Επισκεφθήκαμε τα καταστήματα με είδη σπιτιού της Κορινθίας και μας έδωσαν έξυπνες ιδέες και προτάσεις να ανανεώσουμε το χώρο μας εύκολα και οικονομικά.  Δείτε μερικές από αυτές:

Σχετική εικόνα

Μικρές λεπτομέρειες στους τοίχους Αποτέλεσμα εικόνας για spring renovation

Αν έχετε βαρεθεί το χρώμα των τοίχων σας, δε χρειάζεται να βάψετε όλο το σπίτι. Μπορείτε, όμως, να βάψετε κάποιες λεπτομέρειες που θα δώσουν αμέσως άλλη πνοή στο χώρο και επιπλέον δε θα σας δυσκολέψουν στο να τις πετύχετε. Αποτέλεσμα εικόνας για living room ideasΜπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικά κομμάτια ταπετσαρίας σε ένα μόνο τοίχο, π.χ. με μεγάλα λουλούδια και όχι απαραίτητα σε παλ αποχρώσεις ώστε να μην παραπέμπει σε ρομαντισμό που δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά και γεωμετρικά σχέδια. Η ταπετσαρία είναι ένα υλικό που μπορεί να βάλει ο καθένας στο σπίτι μόνος του.

Αλλάξτε θέση στα κάδρα, ή βάψτε μόνο το ξύλο του κάδρου με σπρέϊ, τοποθετήστε καθρέπτες απέναντι από τα παράθυρα και αμέσως θα μεγαλώσει ο χώρος σας γιατί ο καθρέπτης απέναντι από το παράθυρο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ακόμα ενός παραθύρου στο χώρο σας.

thehomeissue_ananewsi-269x354@2x

Δώστε χαρακτήρα στους μικρούς χώρους  Αποτέλεσμα εικόνας για spring renovation

Οι διάδρομοι συνήθως είναι άδειοι στα πιο πολλά σπίτια, και δεν έχουν ούτε στιλ, ούτε χαρακτήρα. Δημιουργήστε όμορφους διαδρόμους που εναρμονίζονται με το υπόλοιπο σπίτι. Προσθέστε κουρτίνες, ένα σκαμπό, μερικά λουλούδια, ή οτιδήποτε θεωρείτε οτι θα ταιριάξει με το υπόλοιπο σπίτι. Προσέξτε να μην τον μπλοκάρετε για να περνάτε εύκολα!

 

Καναπέδες Σχετική εικόνα

Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες συχνά αλλάζουν μόδα και εμείς ξεμένουμε με τα παλιά για πολλά χρόνια γιατί θεωρούμε πως η μόνη λύση είναι να αγοράσουμε καινούρια. Μπορείτε εύκολα και με ελάχιστα έξοδα να ανανεώσετε πλήρως τις πολυθρόνες σας, αλλάζοντας το ύφασμα, προσθέτοντας κουμπιά, τρουκς, σχέδια, και αλλάζοντας ακόμα και τα πόδια. Για το ύφασμα, προσέξτε να επιλέξετε υφάσματα ανθεκτικά σε νερό και λεκέδες.

 

Αποθηκευτικοί χώροι 

Αγοράστε κουτιά, καλάθια, συρτάρια, κάντε ανακαίνιση στις ντουλάπες σας για να χωράνε περισσότερα πράγματα και οργανώστε τον χώρο σας έτσι ώστε να χωράνε όλα σας τα πράγματα, να μην υπάρχουν πουθενά πεταμένα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, περιοδικά, βιβλία και καλώδια.

Σχετική εικόνα

Πόρτες – Παράθυρα Σχετική εικόνα

Αλλάξτε την πόρτα σας, βάψτε την, ή προσθέστε ένα ωραίο vintage πινακάκι που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σας.  Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα χρωματοπωλείο και να ρωτήσετε για τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να κάνετε περίγραμμα διαφορετικού χρώματος στα παράθυρα.  Επίσης φροντίστε το πατάκι σας να είναι καθαρό και προσθέστε (αν μένετε σε πολυκατοικία), μία γλάστρα ή ένα τραπεζάκι με μερικά αρωματικά κεριά και διάφορα διακοσμητικά.

Πάτωμα Σχετική εικόνα

Σχετική εικόναΤο πάτωμα αποτελεί πολύ σημαντική βάση για την υπόλοιπη διακόσμηση. Εάν έχετε παλιά πλακάκια και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να τα αλλάξετε μπορείτε απλά να τα βάψετε. Ή να βάψετε τους αρμούς μόνο ένα άλλο χρώμα. Ρωτήστε τα χρωματοπωλεία για τις ειδικές μπογιές.  Δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα!

Yπάρχουν στην αγορά και ταπετσαρίες πατώματος 3d όπου μπορείτε να φέρετε τη θάλασσα, το βουνό, το δάσος ή ό,τι άλλο σας αρέσει μέσα στο χώρο σας και φαίνονται σαν ζωντανά!
Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για floor ideas

 

Επίσης στο σαλόνι μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες χαλιά με ελαφριά πλέξη σε διάφορα χρώματα που θα δώσουν μιά όμορφη νότα ανάλογα το μοτίβο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για bedroom ideasΈπιπλα thehomeissue_ananewsi10-544x562

Για μια γρήγορη ανανέωση των επίπλων σας μπορείτε να τα βάψετε. Πολύ απλά τρίβετε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο και περνάτε από πάνω το χρώμα που θέλετε. Μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί το χρυσό με το μπεζ το οποίο θα χαρίσει μια δόση πολυτέλειας στο χώρο σας. Βάψτε 2-3 συρτάρια από μια συρταριέρα με σπρέϋ και μετατρέψτε την αμέσως σε ένα ακριβό έπιπλο.

Ανανεώστε τις καρέκλες της τραπεζαρίας ή της κουζίνας μόνοι σας βάφοντάς τις σε ένα έντονο χρώμα. Αγοράστε ύφασμα και ντύστε το κάθισμα. Στερεώστε το από κάτω με συρραπτικό εργαλείο.

 

ΥπνοδωμάτιαΑποτέλεσμα εικόνας για bedroom ideas

Εννοείται ότι αλλάζοντας τις κουρτίνες, τα παπλώματα και τοποθετώντας διάφορα μαξιλαράκια θα αλλάξει αυτομάτως το δωμάτιό σας. Μπορείτε να Αποτέλεσμα εικόνας για bedroom ideasβάλετε και «ουρανό» πάνω από το κρεβάτι με υφάσματα που έχετε χρόνια στα ντουλάπια ή με μια κουρτίνα ή ένα ύφασμα που θα την κρεμάσετε πίσω από το κρεβάτι.

Κολλήστε κομμάτια ταπετσαρίας στις ντουλάπες ή παλιές κουρτίνες με διάφορα σχέδια που τις είχατε καταχωνιασμένες στο πατάρι ή κάποιες νέες που θα αγοράσετε και σας αρέσουν τα σχέδια με διάφανη κόλλα σιλικόνης και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.  Εύκολα και γρήγορα.

Πετάξτε τα χιλιοτριμένα σεντόνια που πάντα θέλατε να ξεφορτωθείτε και κάντε μια έρευνα αγοράς στα καταστήματα με λευκά είδη. Θα βρείτε καταπληκτικές προσφορές που δεν θα σας κοστίσουν πολύ.

 

Σχετική εικόνα

Κουζίνα Αποτέλεσμα εικόνας για spring renovation

Ανανεώστε την κουζίνα σας βάφοντας σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις τα ντουλάπια.  Επιλέξετε άλλη απόχρωση για τα πάνω ντουλάπια και άλλη για τα κάτω. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να βάψετε τα πάνω ντουλάπια στην παλ απόχρωση του χρώματος που είναι βαμμένο τα κάτω ντουλάπια. Εναλλακτικά μπορείτε να κολλήσετε κομμάτια ταπετσαρίας στο κέντρο των ντουλαπιών.  Θα είναι σαν να έχετε νέα κουζίνα! Αποτέλεσμα εικόνας για spring renovation

Ανανεώστε τα κουζινικά σας, τοποθετώντας στον πάγκο μικρο-ηλεκτρικές συσκευές χρωματιστές, κρεμάστε κουτάλες σε πολύχρωμες κρεμάστρες, τοποθετήστε σε ράφια ή στον πάγκο μικρά βαζάκια για τα μπαχαρικά που θα βρείτε σε αφθονία στα καταστήματα με διακοσμητικά είδη ή είδη κουζίνας και έναν μεγάλο καθρέπτη αν έχετε μικρή κουζίνα.

 

Μπάνιο
Σχετική εικόνα

Βάλτε 1-2 ράφια στο μπάνιο εάν δεν έχετε και βάλτε επάνω μικρά καδράκια και γλαστράκια. Τοποθετήστε τα πράγματά σας σε διάφανα βάζα για ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Τάση στα μπάνια αποτελούν φέτος οι στρογγυλοί καθρέφτες που έχουν εμφανή την κρέμαση τους από ένα σχοινί ή ιμάντα.Αποτέλεσμα εικόνας για living room ideas

Αγοράστε νέες πετσέτες χρωματιστές και κρεμάστε τες σε αυτοσχέδιους κρίκους ή κρεμάστρες από ξύλα θαλάσσης που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, βάλτε ένα καλάθι πάνω στο πλυντήριο με διάφορες πέτρες και ξύλα και ένα γλαστράκι με κακτάκι, βάλτε και στον τοίχο καδράκια με θαλασσινά σχέδια, αλλάξτε τα πατάκια και τις κουρτίνες μπάνιου και αμέσως θα μεταμορφώσετε με απλές λύσεις και το μπάνιο σας.

 

Αυτή την εποχή, τα καταστήματα της πόλης έχουν προσφορές σε διάφορα είδη που «ξέμειναν» από το χειμώνα, αλλά και στα νέα είδη.  Θα βρείτε καταπληκτικά πράγματα για να ανανεώσετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά το χώρο σας.

Εμείς σας προτείνουμε να κάνετε μια εξόρμηση για να πάρετε και ιδέες και συμβουλές αλλά και να προμηθευτείτε τα υλικά που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το χώρο σας:

ANNE MARIE

«ΜΕΣΑ» – ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ – ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ – ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ – ΧΑΛΙΩΝ

Alex carpet – Αλεξόπουλος Ιωάννης

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ χαλί κουρτίνα

ΑΣΥΛΟΝ ΤΕΧΝΗΣ

CHIC STROM – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ

DEREKIS DOORS

EZ DESIGN – Ελένη Ζουγανέλη

GILAS SHOP

IMPERIAL STROM

ΛΕΥΚΟ STOCK HOUSE

ΤΟ ΜΕΤΑΞΙ – Χατζηϊωάννου Γεώργιος Α.

Μαρία Ιακωβίδη – είδη οικιακής χρήσεως

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΧΩΡΕΜΗΣ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ

Σαζακλής Νικόλαος Ι.

About Μαρία Νικολοπούλου