Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αλλη μια νύχτα έντασης και διαμαρτυριών Ρομά – Έβαλαν φωτιά σε επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο και πυρπόλησαν λεωφορείο στη Φυλή

Αλλη μια νύχτα έντασης και διαμαρτυριών Ρομά –  Έβαλαν φωτιά σε επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο και πυρπόλησαν λεωφορείο στη Φυλή

Τα επεισόδια με τους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται.

Χθες το βράδυ  επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο είχε τυλιχθεί    στις φλόγες και γίνεται προσπάθεια  μην ξεφύγει και επεκταθεί και σε άλλα εργοστάσια.

Νωρίτερα ομάδες Ρομά είχαν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων βάζοντας φωτιές σε λάστιχα στο δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στον προαστιακό καθώς οι φωτιές ήταν κοντά στις γραμμές. Παράλληλα οι Ρομά έκλεισαν και την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στα Βραχνέικα για τουλάχιστον 1,5 ώρες με φωτιές σε λάστιχα.

 

Πυρπόλησαν λεωφορείο στη Λεωφόρο Φυλής

Νέα ένταση το βράδυ της Τετάρτης στη Φυλή  καθώς ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική καθώς και αστυνομικές δυνάμεις ενώ το αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεωφόρο Φυλής και στο σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα από τους Ρομά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν υπάρχουν τραυματίες και η φωτιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cityface, νεαροί, κυρίως, Ρομά προκαλούν νέα επεισόδια, έχοντας κλείσει τμήμα της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος του κορμού των λεωφορείων, με τους κάδους να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, ενώ γίνονται αναφορές και για ρίψη πετρών, αλλά και φωτιά σε λεωφορείο. 

Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι υπάρχουν εστίες φωτιάς στον Σκλαβενίτη, ενώ και εκεί ο κεντρικός δρόμος της πόλης σε πολλά σημεία του είναι μη προσβάσιμος. Παράλληλα, πολλές γραμμές λεωφορείων έχουν ήδη αλλάξει την πορεία τους. Στον Ασπρόπυργο, διέρρηξαν κατάστημα με ελαστικά, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ 120. Κατόπιν, του έβαλαν φωτιά.

 

  Υπάρχει κρατική ευθύνη; Ποιοι τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και το ρατσισμό;

Τις τελευταίες ώρες, μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, γινόμαστε μάρτυρες μιας άθλιας συζήτησης για να συγκαλυφθούν τα κοινωνικά αίτια και οι τεράστιες κρατικές ευθύνες, αξιοποιώντας τη γνωστή μέθοδο όλων των κυβερνήσεων και των διάφορων «παπαγάλων» τους, της στοχοποίησης μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας όπως αυτής των Ρομά.

Έτσι διάφοροι δημοσιογράφοι, αναπαράγουν όλες αυτές τις ώρες επιχειρήματα του στυλ: «η ανομία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», «όταν σκοτώθηκε ο Μάριος στο Μενίδι δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία» και άλλα παρόμοια. Εκτός από το χυδαίο των επιχειρημάτων που βάζουν στο ζύγι τις ζωές δύο παιδιών, στόχο έχουν να τροφοδοτήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό», να γιγαντώσουν το ρατσισμό, για να «τυφλωθεί» η σκέψη του λαού μας, να μη δει τον πραγματικό ένοχο και να μην παλέψει ενάντια σε αυτόν.

Όλοι αυτοί που σήμερα μιλάνε για την ανομία και την εγκληματικότητα και τα εμφανίζουν ως αποκλειστικά χαρακτηριστικά μιας φυλής ή μιας κοινωνικής ομάδας, προσφέρουν με αυτό το χυδαίο τρόπο ελαφρυντικά στο απαράδεκτο περιστατικό κρατικής βίας στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα δίνουν διαπιστευτήρια για τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν συνολικά στο σύστημα.

Βεβαίως σε αυτή τους την προσπάθεια δε θα μπορούσαν να ήταν μόνοι. Έχουν την πολύτιμη βοήθεια της μόνιμης εφεδρείας του συστήματος, τα γνωστά φασιστοειδή του διαδικτύου, που βρίσκουν ευκαιρία να ξεσαλώσουν, να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Αποτελεί και αυτό άλλη μια απόδειξη ποιο είναι το αυγό του φιδιού, ποιοι είναι αυτοί που θρέφουν και γιγαντώνουν το φασισμό.

Όλοι μαζί, κρύβουν σκόπιμα ότι τα εγκληματικά κυκλώματα συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βγάλουν υπέρογκα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και που στο σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται αποτελούν πεδία χρυσοφόρων μπιζνες.

Κρύβουν σκόπιμα αυτό που έχει αποδειχτεί ότι δηλαδή τα εγκληματικά κυκλώματα δρουν πολλές φορές με τα στραβά μάτια (… αν όχι με τη στήριξη) του ίδιου του κρατικού μηχανισμού και διάφορων θυλάκων του.

Κρύβουν σκόπιμα ότι τα εγκληματικά κυκλώματα αξιοποιούν και εκμεταλλεύονται κοινωνικές ομάδες που με κρατική ευθύνη συνεχίζουν να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, γκετοποιημένες και στοχοποιημένες.

Στοχοποιούν τους Ρομά και στρέφουν τον υπόλοιπο λαό εναντίον τους, για να τη βγάλει καθαρή ένα σύστημα που μπουκάρει ξημερώματα στα σπίτια του λαού για λίγα χρέη, ένα σύστημα που αφήνει τα παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο ακόμα και μέσα στο σχολείο τους εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης μέτρων και υποδομών που θα διασφαλίζουν τη ζωή τους όπως το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες, ένα σύστημα που το δικαίωμα στην κατοικία, στην υγεία και την παιδεία το μετατρέπει σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ένα σύστημα που θεωρεί κόστος τα ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής ένταξης ομάδων με ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτήσεις. Τους αφήνει στο περιθώριο και πότε τους χρησιμοποιεί ως εξιλαστήριο θύμα για να κρύβει την κρατική ευθύνη και πότε ως ένα εξαγοράσιμο τμήμα για να τους υφαρπάζει την ψήφο. Όλα αυτά οι «ευαίσθητοι» και λαλίστατοι «παπαγάλοι» δεν βρήκαν χρόνο να τα αναφέρουν. Δε τα γνωρίζουν;

About Μαρία Νικολοπούλου