Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δύο υπέροχες συνταγές με Αλμυρά μάφινς

Δύο υπέροχες συνταγές  με Αλμυρά μάφινς

Φανταστικά αλμυρά muffins με γραβιέρα μακράς ωρίμανσης Χωριό και πιπεριά Φλωρίνης, που δίνουν πικάντικη γεύση. Για σνακ αλλά και brunch και μεγάλες παρέες!

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
  2. Σε ένα ταψάκι για μάφινς, τοποθετούμε χάρτινες θήκες ή θήκες σιλικόνης.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος Χωριό.
  4. Τρίβουμε τη γραβιέρα (μπορούμε να τη βάλουμε και στο μούλτι για ευκολία) και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, το μπαχάρι και την τριμμένη γραβιέρα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά.
  6. Ανακατεύουμε με κουτάλα να ομογενοποιηθεί.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες. Ψήνουμε για 22-23’.

Υλικά

260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του250 γρ. Γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης50 γρ. βούτυρο αγελάδος Χωριό230 γρ. γάλα1 αυγό1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή1 κ.γ. πάπρικα½ κ.γ. μπαχάρι1 ½ κ.σ. θυμάρι

Σημειώσεις: Προτιμάμε θήκες σιλικόνης, γιατί ξεφορμάρονται καλύτερα τα μάφινς.

muffins με τυρί και γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

2 αβγά

1 γιαούρτι στραγγιστό

100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κουταλιές της σούπας λάδι

75 γραμμάρια τυρί τριμμένο φέτα (ή ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα)

100 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια, ή τη φόρμα για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε ή πακετάρουμε.

About Μαρία Νικολοπούλου