Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αλμυρό τσουρέκι με κιμά – Συνταγή από το κρεοπωλείο “Γεώργιος Κάβουρας”

Αλμυρό τσουρέκι με κιμά – Συνταγή από το κρεοπωλείο “Γεώργιος Κάβουρας”

 

Ένα τσουρέκι αλμυρό, τέλειο για το  πασχαλινό  τραπέζι ή και για brunch. με γέμιση κιμά ή  αλλαντικά τα οποία αφήνω στην δικής σας επιλογή, αφού μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πιο πικάντικα και πιπεράτα.

Την συνταγή μας την έδωσε το κρεοπωλείο “Κάβουρας” στην Κόρινθο. Για εσάς που δεν έχετε χρόνο ή την διάθεση να το φτιάξετε  στο κρεοπωλείο του θα το βρείτε έτοιμο  και πεντανόστιμο

Συστατικά για την ζύμη

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε τα ασπράδια αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  4. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
  5. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
  6. Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη που την έχουμε λιώσει.
  7. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
  8. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε και την ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  9. παπαρουνόσπορο.

Υλικά για την γέμιση 

  • Ανθότυρο – 500 γρ.
  • κιμάς 300 γρ.
  • Τριμμένη γραβιέρα – 200 γρ.
  • Ντομάτες – 4
  • 50, κέτσαπ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μερικές σταγόνες σάλτσα τσίλι
  • Αλάτι, πιπέρι,  κανέλα , μπαχάρι
  • Μισό ποτήρι κρασί
  • Αντικολλητικό χαρτί

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Στο κατάστημα θα βρείτε εκτός από αρνί- κατσίκι και ….

 

Οδηγίες

Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τες σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν από τα υγρά τους.

Τσιγαρίστε τον κιμά με το κρεμμύδι και την πιπεριά   , σβήστε με το κρασί και ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες στον τρίφτη με την κέτσαπ και το τσίλι , όταν είναι έτοιμα , αφού κρυώσουν βάλτε τα   σε ένα μπολ, προσθέστε το ανθότυρο, και την γραβιέρα.

Κόψτε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

Μοιράστε την μισή ποσότητα από την γέμιση στις 3 λωρίδες ζύμης.

Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με νερό και τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς.

Πιέστε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.

Πιάστε τις άκρες από τα 3 ρολά και πλέξτε τα μεταξύ τους.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ακόμη ένα τσουρέκι.

Με τον κρόκο από το αυγό ανακατέψτε τον με 2 κουταλιές νερό.

Βάλτε τα τσουρέκια προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείψτε την επιφάνεια από τα τσουρέκια και πασπαλίστε με τον παπαρουνόσπορο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά.

About Μαρία Νικολοπούλου