Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ανακοίνωση της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας… Για αντισυναδελφική συμπεριφορά Διευθύντριας

Ανακοίνωση της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας… Για αντισυναδελφική συμπεριφορά Διευθύντριας

Mε αφορμή επώνυμες έγγραφες αναφορές – διαμαρτυρίες συναδέλφων για προσβλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά Διευθύντριας σχολικής μονάδας της περιοχής μας, διαπιστώνουμε ότι σε μια περίοδο που η εκπαιδευτική κοινότητα βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση, λόγω της πανδημίας, καθώς και μια γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά της με το νέο αντεργατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τέτοια γεγονότα σαν αυτά που μας καταγγέλλονται όπως: · αυταρχική συμπεριφορά, · απαξίωση του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων, · απειλές για πειθαρχικές διώξεις και παρατηρήσεις σε απρεπές ύφος, · άμεσες και έμμεσες προσβολές ακόμα και με την παρουσία γονέων, · έλλειψη σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα, πλήττουν τον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο των συναδέλφων και υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων.

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί δίπλα στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ενέργειες που συνιστούν εργασιακή καταπίεση και θίγουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων-ισσών μας.

Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση δημοκρατικού κλίματος στο σχολείο. Υπενθυμίζουμε ότι οι διοικητικές θέσεις έρχονται και παρέρχονται, όμως οι ενέργειες μένουν και στιγματίζουν, ότι η Διεύθυνση κάθε σχολείου έχει υποχρέωση να διευκολύνει και όχι να παρεμποδίζει το έργο των συναδέλφων-ισσών, καθώς και ότι οι συνεδριάσεις των Συλλόγων πρέπει να διαπνέονται από κλίμα δημοκρατικό και συναδελφικό.

Οι Διευθυντές-ντριες είναι συνάδελφοί μας, πρώτοι-ες μεταξύ ίσων σε κάθε σχολείο. Τους-τις καλούμε: · Να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στους εκπαιδευτικούς που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες επιτελούν το ύψιστο λειτούργημά τους.

· Να συνεργάζονται με τον Σύλλογο Διδασκόντων σε ισότιμη βάση, επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης. · Να διατηρούν και να ενισχύουν τη συνοχή του Συλλόγου Διδασκόντων, αμβλύνοντας τις αντιθέσεις και ενθαρρύνοντας τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους-τις συναδέλφους-ισσες: · Να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και να λύνουν τα ζητήματα που προκύπτουν, με δημοκρατικό διάλογο, εντός του Συλλόγου Διδασκόντων που, άλλωστε, αποτελεί το βασικό όργανο διοίκησης και λήψης αποφάσεων. ·

Να απευθύνονται στην Ε.Λ.Μ.Ε. που μπορεί να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων-ισσών και να αποτρέψει τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου και συνδικαλιστικού μέσου για την προστασία των συναδέλφων-ισσών.

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22 / 4 / 2021

About Μαρία Νικολοπούλου