Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ανοίγουν τα σχολεία: Αναλυτικά οι ημερομηνίες – Τα SOS της επιστροφής στα θρανία

Ανοίγουν τα σχολεία: Αναλυτικά οι ημερομηνίες – Τα SOS της επιστροφής στα θρανία

Τις βασικές γραμμές του σχεδίου της άρσης των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού, περιέγραψε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία των σχολείων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στην εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, αλλά και το Γυμνάσιο.

Τα σχολεία ωστόσο, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό, σημείωσε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. «Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» σημείωσε ο πρωθυπουργός που τόνισε πως αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση.

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.

 

Untitled-1

Εκπαίδευση στην Κορινθία 

 

Τα SOS της επιστροφής στα θρανία – Οι 5 συμβουλές των ειδικών

Πώς θα προφυλάσσονται τα παιδιά μέσα στις τάξεις αλλά και τα διαλείμματα

Θα πρέπει να υπάρχει μειωμένη πυκνότητα αναφέρει χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκινης, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τις προστατευτικές μάσκες. Παράλληλα θα πρέπει να τηρούν και τις αποστάσεις ασφαλείας οι οποίες είναι 1,5 μέτρα ανά άτομο.

Θα φορούν οι μαθητές μάσκες στα σχολεία

Σε κλειστούς χώρους όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν οι αποστάσεις, θα γίνεται η χρήση μάσκας, αναφέρει ο καθηγητής Θεοκής Ζαουτης

Πώς θα διαμορφωθούν οι αίθουσες προκειμένου να υπάρξουν οι σωστές αποστάσεις

Η λογική είναι να μειωθεί η πυκνότητα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πώς θα γίνεται η μεταφορά με τα σχολικά

Με τον μισό αριθμό μαθητών, φορώντας μάσκες και ο οδηγός έχοντας φροντίσει να υπάρχει επαρκείς αερισμός.

Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο

Οι ειδικοί απαντούν ότι σε πρώτη φάση θα υπάρξει ιχνηλάτηση και μπορεί να χρειαστεί να κλείσει η τάξη αλλά και το σχολείο

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

About Μαρία Νικολοπούλου