Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Είναι μερικά λαχανικά που μετατρέπονται και αλλάζουν εντελώς χαρακτήρα αν τα ακουμπήσεις επάνω στην φωτιά ή στο κάρβουνο. Είμαι σίγουρη ότι οι πιο πολλοί δεν έχουν συνδυάσει τις αγκινάρες με τη σχάρα. Κι όμως λειτουργεί πολύ καλά το ψήσιμο, γιατί απλά συμπυκνώνει την γλυκιά και ταυτόχρονα πικρή «ουσία» της αγκινάρας. Απλά περάστε τις όσο ψήνονται με ένα ελαιόλαδο σκόρδου. Μην τις ψήσετε πολύ για να μείνουν τραγανές.Αυτό είναι ένα πιάτο που ακροβατεί μεταξύ φαγητού και σαλάτας. Το αγαπάω ιδιαίτερα γιατί μυρίζει άνοιξη και όλα του τα υλικά αποπνέουν φρεσκάδα!

STAMATOPOULOS FRUITS HOME

ΤΩΡΑ ΚΑΙ DELIVERY!  Σας φέρνουμε με ένα απλό τηλεφώνημα τα προϊόντα της προτίμησής σας στο σπίτι… Δεν έχετε παρά να μας καλέσετε στο 27410 73557

… από τον κήπο στο κέντρο της Κορίνθου!

Stamatopoulos Fruits Home

 

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

500 γρ. ζυμαρικά βίδες
8 καρδιές αγκινάρας (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
2 καρδιές αγκινάρας ψημένες στον φούρνο ή στο κάρβουνο
1 λεμόνι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζ. νερό
3-4 φρέσκα αυγά βρασμένα
8 κ.σ. φρέσκο ανθότυρο
4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό

 

Δείτε επίσης: 

 

Ανοιξιάτικες συνταγές μαγειρικής `

  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ξεπαγώνετε τις αγκινάρες αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκιες, τις καθαρίζετε, τις τρίβετε με το λεμόνι για να αποτρέψετε το μαύρισμα και τις κόβετε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα , προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  • Εντωμεταξύ, βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό , σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στο πακέτο.
  • Για το ψήσιμο της αγκινάρας στο grill : κόβετε τις αγκινάρες , κάθετα σε 2 μέρη. Προθερμάνετε τη σχάρα με μέτρια φωτιά. Βουρτσίστε με ένα πινέλο, τις αγκινάρες με σκορδέλαιο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τες στη σχάρα και ψήνετε 5-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αναποδογυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει χρώμα και η δεύτερη πλευρά.
  • Σε μια βαθιά μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, κόβετε τα βραστά αυγά σε μεγάλους κύβους , προσθέτοντας το κεφαλοτύρι και 5 κ.σ. ανθότυρο. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά καλά και τα ρίχνετε στην πιατέλα με τα αυγά και τα τυριά – ανακατέψτε καλά , προσθέτετε την σάλτσα αγκινάρας, ανακατέψτε πάλι ελαφρά και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ανθότυρο και λίγο κεφαλοτύρι. Σερβίρετε με μικρά κομμάτια  ψητής αγκινάρας και λίγο άνηθο ή μαϊντανό.
  • Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου