Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αντιμετώπιση ρυτίδων στο ανδρικό πρόσωπο

Αντιμετώπιση ρυτίδων στο ανδρικό πρόσωπο

Οι ρυτίδες στον άνδρα συνηθίζουμε να λέμε ότι έχουν τη γοητεία τους, ωστόσο η μετρίασή τους προσδίδει μια πιο νεανική εικόνα στο ανδρικό πρόσωπο και αυτό δεν το αρνείται κανείς.

Η πιο ενδεδειγμένη λύση για αυτό είναι το μπότοξ και τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Μπότοξ για λύση και πρόληψη

Το μποτοξ ή βουτυλινική τοξίνη, είναι ένα φάρμακο που προσωρινά αναστέλλει την έντονη σύσπαση των μυών. Παρόλα τα αρνητικά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς (συνήθως από ανθρώπους που δεν ξέρουν πως λειτουργεί το συγκεκριμένο φάρμακο και που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει), οι εκατομμυρια θεραπείες που έχουν γίνει παγκοσμίως τα τελευταία 15 χρόνια έχουν τεκμηριώσει την ασφάλεια του.

Το μπότοξ είναι εξαιρετική θεραπεία για το μέτωπο και την περιοχή γύρω από τα μάτια, ωστόσο μπορεί να εφαρμοστεί και στο κάτω μέρος του προσώπου και στο λαιμό υπό προϋποθέσεις. Αντιμετωπίζει τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου, της περιοχής των ματιών.

Επειδή οι άνδρες έχουν δυνατούς μυες συνήθως χρειάζονται περισσότερη δόση από τις γυναίκες και πιο συχνή επανάληψη (συνήθως ανα τετράμηνο). Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να εφαρμόζεται το μπότοξ προληπτικά σε περιοχές που φαίνεται ότι οι ρυτίδες εχουν την τάση να γίνουν πολύ βαθιές για να προλάβουμε την έκταση και το βάθος τους.

Υαλουρονικό για τις πολύ βαθιές ρυτίδες

 

andras2

 Άνδρας  στην Κόρινθο

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι αποδεδειγμένα μια ασφαλής θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο των επιφανειακών ρυτίδων, όσο και πιο έντονων. Θεωρείται άριστη θεραπεία για τις ρινοπαρειακές ρυτίδες και τις ρυτίδες του μετώπου. Στο μέτωπο τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αν συνδυαστούν με μπότοξ. Στην περιοχή των ματιών επιλέγεται λεπτόρρευστο υαλουρονικό, επειδή είναι πολύ λεπτό το δέρμα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση να χρησιμοποιείται υαλουρονικό σε όλο το πρόσωπο. Ξέρουμε ότι σταδιακά με την πάροδο της ηλικίας χάνεται το λίπος του προσώπου, ειδικά κάτω από τα μάτια (ενώ μπορεί να αποθηκεύεται στα βλέφαρα προκαλώντας σακούλες) και στα μάγουλα, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να κρεμάει και να δείχνει κουρασμένο. Αντικαθιστώντας λοιπόν αυτή την απώλεια του λίπους με υαλουρονικό επανακτάται η νεανική όψη στο πρόσωπο.

.total-makeover.gr

About Μαρία Νικολοπούλου